2.05.2024 04:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ганна Герман була проти призначення Дмитра Табачника

Tabachnik Dmitro8За словами заступника голови адміністрації президента Ганни Герман, вона багато зробила для того, щоб Табачник не обійняв посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. «Я була проти його (Табачника) призначення (віце-прем'єром) через його антиукраїнські висловлювання», — пояснила Герман.

Однак реальних передумов для звільнення Табачника з посади міністра освіти, за її словами, поки немає.

Як відомо, депутат від НУНС В’ячеслав Кириленко вніс до парламенту проект постанови «Про звільнення міністра освіти й науки Дмитра Табачника», мотивуючи його «антиукраїнськими висловлюваннями і негативним ставленням до національної ідентифікації українців» Табачника.

На думку Кириленка, діяльність Табачника на посаді міністра освіти призведе до «русифікації української молоді».

Раніше Дмитро Табачник у своїй статті «Від Ріббентропа до Майдану», опублікованій у вересні минулого року в газеті «Известия», зазначав:

«Як уже показала Велика Вітчизняна війна, а потім і розвиток пострадянської України, галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України... Наші союзники і навіть брати – їхні вороги, а їхні „герої“ (Бандера, Шухевич) для нас – убивці, зрадники і поплічники гітлерівських катів».

Крім того, Табачник активно критикував колишнього голову Міносвіти Івана Вакарчука за введення зовнішнього незалежного оцінювання і політику українізації освітніх установ.

Між тим, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не вважає статті й висловлювання Табачника перешкодою його призначенню міністром освіти й науки.

«Я читав його публікації – там немає нічого протизаконного. Він висловив свою точку зору, на яку має право кожна людина в демократичному суспільстві, ні до чого не закликав, законів не порушував», — сказав Єфремов виданню.

«Табачник – гарний фахівець в області освіти, а якщо комусь із опонентів Партії регіонів не подобається його призначення, нехай виносять свої пропозиції на голосування в парламент. Як депутати проголосують, так і буде», — додав він.

Один із помічників Табачника заявив газеті: «Дмитро Володимирович не буде нічого коментувати пресі, поки не розбереться з ситуацією в міністерстві».  

Тим часом, відставки нового голови Міносвіти збираються вимагати від президента і прем'єра й депутати Львівської облради – на позачерговій сесії 17 березня.

 

Комерсант-Україна

 

Читайте також:

Заступник міністра Полянський подав у відставку через призначення Табачника

Вячеслав Кириленко уже предложил парламенту уволить Дмитрия Табачника

Дмитрий Табачник — король «фальшаков»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-03-2010 20:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100