20.04.2024 03:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Заукраїнець Кириленко вимагає розслідувати спроби здати український авіапром

Kirilenko Slava1

На фото: Кириленко та Президент України Віктор Ющенко

«Інформація про наміри влади віддати Росії українську авіаційну промисловість потребує невідкладного розслідування», — заявив журналістам лідер партії «За Україну!», народний депутат В’ячеслав Кириленко.

«Якщо переговори справді ведуться навколо проекту міжурядової угоди, оприлюдненої в ЗМІ, це означає підготовку до чергової «здачі» стратегічних інтересів української держави», — вважає Кириленко.

«Передача контрольного пакету акцій державного концерну «Антонов» у власність АТ «ОАК», 89% акцій якої належать російській державі, так само як пункти про призначення керівником наглядової ради «Антонова» громадянина Росії й багато інших положень документу означають здачу Росії стратегічної галузі нашої економіки», — відзначив голова Кириленко, — «Україна як авіаційна держава перестане існувати, а наші авіапідприємства стануть підрозділами з обслуговування російського авіапрому з російським же менеджментом на чолі».

Партія «За Україну!» засуджує політику здачі української ГТС, авіапрому та інших стратегічних підприємств в обмін на дешевший газ для наближених до Януковича олігархів. На думку Кириленка, «переговори про газ мають вести не урядовці, а господарюючі суб’єкти, як це є в усьому світі; і тим більше неприпустимо, щоб український уряд змішував докупи питання газу й контролю України над власною промисловістю».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-04-2010 15:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100