24.04.2024 21:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В’ячеслав Кириленко вимагає покарати міліціонерів, що незаконно затримали студентів

menti-pakuutПокарати винних у незаконних діях проти студентів, що беруть участь у громадській кампанії за відставку Дмитра Табачника, вимагає лідер партії «За Україну!», народний депутат України В’ячеслав Кириленко.

«Прошу у встановлений Законом «Про статус народного депутата України» строк надати мені відповідь на питання, яка посадова особа і на яких підставах віддала наказ про затримання громадянина України Анатолія Пікуля, а також які поіменно працівники міліції здійснювали це затримання, та хто з працівників МВС поніс покарання за незаконне затримання громадянина Пікуля і яке саме?», — йдеться у депутатському зверненні В’ячеслава Кириленка до Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова.

Також, зважаючи на численні повідомлення в засобах масової інформації про незаконний тиск на студентів, що беруть участь у громадській кампанії за відставку Д.В.Табачника, В’ячеслав Кириленко вимагає ретельно перевірити ці повідомлення і вжити заходів для захисту конституційних прав на свободу поширення інформації, вільне вираження своїх поглядів і переконань та забезпечити притягнення осіб, винних у незаконних діях проти студентів, до передбаченої законом відповідальності.

Як відомо, 25 березня 2010 року на території Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка співробітниками міліції було затримано і доставлено до Шевченківського районного управління МВС у м. Києві Анатолія Пікуля, активіста громадської кампанії за відставку міністра освіти й науки України Д.В.Табачника.

23 березня депутат Волинської обласної ради, член партії „За Україну!” Ігор Гузь на сесії обласної ради повідомив, що до нього звернулися студенти найбільших вузів міста – Луцького національного технічного університету та Волинського національного університету ім. Лесі Українки, які поскаржилися, що окремі співробітники погрожують їм виключенням з вузів за участь у кампанії „Табачник-Стоп!”.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-03-2010 21:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100