28.04.2024 01:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонали хочуть впровадити політичну цензуру

napad na presu1Регіоналка Олена Бондаренко заявила, що журналісти мають нести відповідальність за публікацію «безвідповідальних заяв політиків».

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Свобода слова — це, насамперед, право висловлювати вільно свої думки, у той же час не порушуючи чужі права, тому що наше право завжди закінчується там, де починається право іншої людини», — сказала вона.

«І другий немаловажний момент — це відповідальність. У даному випадку щодо свободи слова мається на увазі відповідальність за те слово, що ти вимовляєш. І якщо воно брехливе, ти маєш нести за це відповідальність», — заявила Бондаренко.

На думку депутата, ця норма в Україні не розвинута.

«Ми бачимо безвідповідальні заяви політиків, потім — безвідповідальне транслювання цих заяв через безвідповідальні засоби масової інформації», — заявила вона.

«І ми потім бачимо, яким чином ця безвідповідальність іржею в'їдається в мозки наших громадян і осідає там абсолютно перекрученими суспільними установками або якимись сформованими не тобою і не справжнім станом речей переконаннями і стереотипами», — зазначила депутат.

Ще одною тенденцією вона назвала «зайву політизацію і суб'єктивізацію журналістики».

«На жаль, велика частина журналістів у нас страждає політичною заангажованістю, прихильністю до тієї або іншої політичної системи поглядів і демонстрацією через свою роботу цих політичних поглядів. Тобто зараз у нас — журналістика ідей, журналістика точок зору і думок, а не журналістика фактів», — вважає Бондаренко.

«А це суттєва підміна понять, у тому числі і по свободі слова. На жаль, нашому глядачеві, читачеві, слухачеві більше дають якісь висновки, якусь готову інтелектуальну жуйку, перероблену кимсь, не залишаючи заділу для власних міркувань, щоб громадянин міг одержати тільки фактаж і робити висновки самостійно», — відзначила депутат.

При цьому Бондаренко відзначила, що нова влада переборе проблеми «в інформаційних відносинах».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-05-2010 13:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100