19.04.2024 13:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Для Ганни Герман. Доказ цензури на 1+1

pravdaolzhi1Ганна Герман, яка впритул не побачила цензуру на 1+1, навряд чи когось здивувала. Тепер це знову модно: очевидні речі не помічати, брехати прямо в очі, називати чорне білим, і навпаки. А тих, хто має мужність сказати правду, називати невдахами, непрофесіоналами та провокаторами.

Півроку тому Медведчук вже заявляв, що колишні темники – це підступна вигадка опозиції, а він – найбільший борець за свободу слова.

Днями Піховшек обурився, що його назвали «метром цензури». Може він хотів, щоб його назвали «кілометром»?

Тепер ось Герман дуже хотіла побачити приклад цензури на «плюсах» і коли їй не показали сюжет, який «зарубало» керівництво ще не етапі ідеї – дуже засмутилася.

«Я хотіла подивитися цей сюжет, створити комісію і оцінити його з точки зору журналістських стандартів. Але його не виявилося», – сказала заступник глави адміністрації президента.

Мовляв, «я прийшла – тебе нема. А нема сюжету – то нема цензури...»

Що ж, якщо пані Герман так хотіла відеодоказів цензури на 1+1, нехай влаштовується зручніше:

Сюжет ТСН від 21-го квітня 2010р. про аварію за участю швидкої з кортежу Януковича:

Сюжет починається підводкою ведучої Наталії Мосейчук:

СТУДІЯ: «Аварія з жертвами на виїзді зі столиці. Медичний автомобіль „Фольксваген“ врізався в таксі, водій якого загинув. Деякі ЗМІ одразу припустили: швидка була із президентського супроводу Януковича. Натомість в ДАІ поквапилися заявити, що медичний мікроавтобус до кортежу глави держави не має жодного стосунку. Винуватець ДТП – таксист».

«Деякі ЗМІ» – це, наприклад, «Українська Правда», яка за кілька годин до виходу новин на 1+1 не просто припустила, а навела беззаперечні докази того, що реанімобіль, який вбив таксиста, належав саме кортежу Януковича.

Докази, які й по сьогодні, ніхто не спростував.

Більше того, щодня з'являються нові факти, які розслідування «УП» тільки підтверджують.

Далі йде сам репортаж, який варто просто продивитися і оцінити, як того прагне Герман – «з точки зору журналістських стандартів.»

В репортажі подається тільки офіційна позиція ДАІ: швидка кортежу не належала. Позиція особливо смішна сьогодні, коли доказів, що доводять протилежне – безліч. Цікаво, як майор Ковалевський з прес-служби ДАІ та заступник керівника ДАІ МВС Резников сьогодні виправдовуватимуть свою брехню від 21-го квітня?

В репортажі відсутня спроба аналізу очевидних фактів: номери авто є, кому воно належить? Чому на місці ДТП так багато представників спецслужб та міліцейського керівництва? Що саме сталося на місці пригоди? Хто винен у ДТП?

Все це можна було б спитати у водія реанімобіля, якого видно в кадрі. Він був при свідомості і потім ще й самостійно поїхав до лікарні, тому, напевне, спроможний був дати невеликий коментар для ТБ.

Можливо, і дав, але глядачі цього не побачили.

Напевне, через те, що його коментар не являв цікавості ні для випускового редактора ТСН ні для генерального директора 1+1.

Оскільки, хтось дуже не хотів, щоб глядачі зробили очевидний висновок: машини з кортежу Януковича вбивають і травмують простих громадян.

Бо на завершення репортажу, кореспондент робить взагалі вбивчий висновок:

«За попередньою версією – винен таксист, який проігнорував жест регулювальника. Слідство має встановити: куди так летіла порожня машина невідкладної допомоги».

Ну, ви зрозуміли: якась швидка кудись летіла, а якийсь таксист виїхав на перехрестя. І Янукович з його колісницями тут ні при чому.

Репортаж ТСН про цю аварію – точне підтвердження одного з аргументів бунтівних журналістів «плюсів»: критика влади на каналі заборонена.

Хоча, можливо, для пані Герман це і є омріяний нею, «журналістський стандарт».

 

Блог Дмитра Гнапа, Українська правда

 

Читайте також:

Ганна Герман цензури у новинах ТСН не виявила

Журналісти ТСН заявляють про політичну цензуру

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-05-2010 13:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100