20.04.2024 15:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Менти затримали голову Незалежної медіапрофспілки у Донецьку Абрамовського

menti bespredel1 В Києві на залізничному вокзалі затримали голову Незалежної медіапрофспілки у Донецьку Максима Абрамовського.

Про це повідомив «Українській правді» його колега Тимофій Златкін.

За його словами, затримання відбулося в приміщенні станції метро «Вокзальна».

«Ми приїхали в Київ, при вході в метро затримали Максима Абрамовського. Він йшов за мною, йому руки скрутили двоє осіб в цивільному і запхали у відділення міліції. Ми зараз знаходимось тут. Це було десь о 10-30», — повідомив Златкін.

"Ми вже другу годину чекаємо під дверима міліції. Запитуємо про підстави для затримання, вони кажуть, що проводиться акція «Антитерор», — розповів він.

Златкін також додав, що Абрамовський встиг йому зателефонувати і повідомити, що його б'ють.

Керівник центру громадських зв'язків головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук повідомив, що підставою для затримання Максима Абрамовського став газовий пістолет, передає Телекритика.

«Він зараз перебуває на допиті у кімнаті міліції. Мені вже дзвонили журналісти і говорили про те, що його катують. Я цю інформацію спростовую», — зазначив він.

«У нього було знайдено газовий пістолет, і зараз з'ясовують, чи є в нього відповідні дозволи на його носіння. Є підозра, що це пістолет перероблений з газового на травматичний. Зараз розберуться і його відпустять», — сказав він.

Головний спеціаліст ЦГЗ ГУ МВС у місті Києві Олександр Радкевич уточнив, що газовий пістолет перероблений на інший засіб.

"Газовий пістолет, на який він має дозвіл, чи то він, чи йому переробили на інший засіб: у магазині є різні набої. Тепер цей пістолет буде вилучено і направлено на експертизу, а Абрамовського — відпустять до результатів експертизи. Якщо дійсно буде встановлено, що пістолет перероблений  буде прийняте відповідне рішення», — повідомив Радкевич.

Він також розповів, що працівники охорони метрополітену постійно проводять рейди, їздять по потягах, проводять оперативно-розшукові засоби по виявленню злочинців та кишенькових крадіїв.

Водночас Златкін, відповідаючи на питання про пістолет, сказав: «На скільки я знаю, у нього є дозвіл. Бо він помічник депутата ВР і у нього є міжнародна прес-карта. Я колишній співробітник органів, у мене теж є дозвіл...» — розповів він.

Відповідаючи на закиди про те, що газовий пістолет перероблено на травматичний, Златкін простував брехню ЦГЗ ГУ МВС у місті Києві: «Газовий на травматичний переробити неможливо, бо якщо вставити не ті набої, пістолет розірветься в руках під час пострілу».

Як повідомлялося, півтора роки тому Максим Абрамовський був побитий донецькою міліцією.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-06-2010 21:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100