25.04.2024 17:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Омбудсман Ніна Карпачова вимагає ексгумації тіла вбитого ментами студента Індила

Karpachova Nina1Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова відкрила провадження у справі про брутальне порушення працівниками Шевченківсього відділу міліції Києва права на життя студента Ігоря Індила.

Про це повідомили в прес-службі уповноваженого ВР з прав людини.

«Справою честі прокуратури та міліції має бути об'єктивне, всебічне та в максимально стислі строки проведене розслідування цієї резонансної справи. Як омбудсман, я захищатиму правду про всі обставини цієї трагедії та добре ім'я Ігоря Індила», — сказала Карпачова.

Вона також додала, що нині вже сформовано бригади з фахівців Секретаріату уповноваженого з прав людини, які ретельно вивчають цю надзвичайну ситуацію. Вони вже провели зустрічі з батьками загиблого, керівництвом коледжу, де навчався Індило, адміністрацією гуртожитку, багатьма студентами тощо.

Уповноважений з прав людини запропонувала батькам загиблого у будь-який час звертатися до неї у разі порушення їхніх прав правоохоронними органами.

Крім того, наразі Карпачова заявляє, що особисто контролює хід справи та готує подання геппрокуророві Олександру Медведьку, у якому наполягає на ексгумації тіла загиблого студента.

Як відомо, 26 травня 2010 року телеканал «1+1» повідомив, що в одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента в районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. 

Згодом міліція набрехала, що студент загинув у Шевченківському районному відділенні міліції в столиці через те, що впав, перебуваючи у нетверезому стані.

28 травня 2010 року прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому катами у міліцейській формі було вбито студента Ігоря Індила.

 

Читайте також у рубриці «Вбивство ментами студента» Інділо наступне:

В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео 

Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции

О подробностях убийства 26 мартя 2008 года в Шевченковском райотделе милиции основателя компании «Фокстрот», свидетеля дела об отравлении кандидата в президенты Виктора Ющенко Владимира Шульги читайте в статье Вадима Гладчука «Владимир Шульга. Фокстрот со смертью».

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-06-2010 22:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100