26.04.2024 14:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Наклеп міністра Могильова на противників міліцейського свавілля

Mogilov Anatolii6Міністр внутрішніх справ стверджує, що до чергової акції проти міліцейського свавілля причетний якийсь міфічний лідер «скінхедів» Квітень.

Заява Могильова базується на викривленій інформації та вводить громадськість в оману.

Людина, що має публіцистичний та громадський псевдонім «Квітень» не є організатором жодних протиправних акцій, тим більше на стадіонах. МВС не навело і не наведе жодних доказів, що «Квітень» причетний до фактів футбольного хуліганства. Заява Могильова базується, імовірно, на неякісній оперативній інформації і є безпідставним звинуваченням. Що ж стосується особистості самого «Квітня», то він є активним громадським діячем, заступником керівника музею «Меморіал ім. Василя Стуса» – фонду, що містить більше мільйону документів по темі Голодомору та інших злочинів комуністичного режиму.

Посадові особи МВС вже не вперше намагаються розповсюдити наклепи на тих,х то вимагає розслідування смертей в київських РУВС. Так, неодноразово було заявлено, що акції 1 та 10 червня, на яких вимагалося об'єктивне розслідування смерті студента Ігоря Індила у Шевченківському РУВС, ніби-то інспіровані БЮТ. Також представник київського главку на круглому столі з приводу смерті Дмитра Ящука в Святошинському РУВС заявив журналістам, що акцію протесту під згаданим РУВС ніби-то було проплачено, і навіть називав суму – 10 000 доларів. Такі безвідповідальні заяви є аморальними, і свідчать про небажання міліції брати відповідальність за смерті людей у своїх відділках.

Свавілля міліції дістало усіх, і проти нього вже піднялися численні організації та ініціативи, яких в «скінхедстві» звинуватити важко, не кажучи вже про незрозумілість самого терміну. Крім акції 24 червня, анонсуються й інші – приміром, у п'ятницю, 25 червня, о 11:00, з нагоди Міжнародного Дня ООН проти катувань ініціативна група встановить пам'ятну стелу під Міністерством внутрішніх справ України. Таким чином громадськість вшанує жертв катувань української міліції. До стели буде покладено 200 червоних гвоздик (за кількістю жертв катувань, про які відомо правозахисникам).

Паралельно, під обласними управліннями МВС України, о 11:00 відбудуться акції в Харкові, Луганську, Черкасах, Севастополі, Чернигові, Сімферополі та ін.

Орагнізатор – Українська Гельсінська спілка з прав людини. Цікаво, що в МВС придумають, щоб дискредитувати УГСПЛ?

Блог Ігоря Луценка, Українська правда

 

Читайте також:

Кат Могила розповів журналістам ментовську байку про скінхедів

24 червня — марш проти міліцейського свавілля

Моего брата убили работники милиции! КТО СЛЕДУЮЩИЙ? (письмо в редакцию)

Очередная смерть в РОВД: «Он сам»

Очередная смерть в милиции: Дмитрию Ящуку помогли повеситься на шнурке от шортов?

Прокурор Києва Юрій Ударцов залякує журналістів допитами та забороняє розголошувати результати СМЕ у справі студента Індило

Как менты убивали студента Игоря Индило: реконструкция преступления

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Як зупинити вбивства громадян у відділках міліції?

Прокуратура незаконно затикає рота журналістам, що пишуть про вбивство ментами Ігоря Індила

Молодые украинцы протестуют против произвола милиции. Фото

Читайте также журналисткое расследование Вадима Гладчука:

"В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео

«Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции». 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2010 10:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100