23.04.2024 18:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович з Азаровим порушили 5 та 35 статті Конституції України

azarov&yanuk2Проповідник Віри в Найвищу Цінність Людини Юрій Шеляженко звернувся до Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням вивести Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова зі складу членів Експертної ради «Економіка та етика» при Святійшому Патріархові Московському і всієї Русі та дезавуювати інформацію про приєднання керівників української держави до внутрішнього документу Російської православної церкви під назвою «Заявление Экспертного совета «Экономика и этика» при Святейшем Патриархе Московском и всея Руси от 29 июля 2010 года». Аналогічні пропозиції спрямовані Президенту та Прем’єр-міністру України.

Надавши перевагу одній конкретній релігійній організації у сприянні поширенню однієї конкретної релігії, Глава Держави та керівник Уряду порушили конституційне право віруючих в Найвищу Цінність Людини та інших віросповідань на свободу світогляду та віросповідання, що гарантується, зокрема, тим, що жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова, принципом відокремлення держави та релігійних організацій від церкви (ст. 35 Конституції України) та принципом рівноправ’я віросповідань і релігійних організацій (ст. 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації»).

Президент України та Прем’єр-міністр України не можуть обіймати постів у релігійних організаціях та приймати спільні заяви з релігійними організаціями відповідно до обмежень ст. ст. 19, 35, 103, 106 Конституції України, ст. 44 Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

release-patriarch-9-08-2010

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-08-2010 14:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100