27.04.2024 06:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Микола Княжицький: ніде в світі "таємну поліцію або «охранку» не очолює медіа-магнат

tvi1Директор телеканалу «ТВі» Микола Княжицький просить президента Віктора Януковича зустрітися з ним і з колективом телеканалу.

Про це йдеться у відкритому листі до президента України поширеному прес-службою ТВі у п'ятницю, 13 серпня 2010 року.

Княжицький нагадує, що у понеділок, 16 серпня, в Апеляційному адмінсуді Києва має розглядатися питання про позбавлення ТВі ліцензій за позовом компаній голови СБУ Валерія Хорошковського.

«Позбавлення частот двох незалежних телеканалів було сприйняте міжнародною спільнотою як прямий наступ на свободу слова», — зазначає він.

«Ми просимо зустрічі з Вами тому, що Ви є гарантом і Конституції, і свободи слова, як Ви самі неодноразово заявляли. На очах у всієї країни Ви доручили Валерію Хорошковському розібратися зі скаргами журналістів», — нагадав директор ТВі.

«Після такого доручення Хорошковський мав би наступного дня подати у відставку. Тому що саме він на сьогодні є символом обмеження свободи слова і конфлікту інтересів не тільки для всіх вільних людей нашої країни, але і для всієї Європи», — заявляє він.

Княжицький наголошує, що ніде в світі «таємну поліцію або „охранку“ не очолює медіа-магнат, який одночасно вершить долі суддів усієї країни».

«В жодній країні в 21 столітті „охранка“ не бореться з блогерами та студентами, не вербує ректорів і не займається пропагандою. Подібна ситуація була б анекдотичною для всіх Ваших колег: і, ні Медвєдєв, ні Обама, ні Саркозі, ні будь-хто інший її б не допустили», — заявляє директор телеканалу.

«Звичайно, Валерій (Хорошковський) — не демон, виплодок зла. І, звичайно, він та його політичні партнери, які обмежують Ваш доступ до об'єктивної інформації, які обмежують коло Вашого спілкування під виглядом турботи про Вас, скоріше нагадують матросів, що роблять спроби стати за штурвал корабля, поки Ви, як капітан, зайняті іншими справами», — пише він Януковичу.

Але, наголошує Княжицький, «відповідальність за цей корабель, що йде не за правилами, тріщить по швах та розхитується, лежить на Вас — з них нічого не візьмеш».

«Це Вас вже починають вважати в світі недемократичним лідером, котрий нездатен керувати країною, хоча насправді це їх неспроможність. Тому що все, чого вони прагнуть, — це примітивне збагачення. А в подальшому — або абсолютна влада, або безбідне існування», — вважає директор ТВі.

Він стверджує, що Хорошковський як член ВРЮ втручається в роботу судів. І наголошує, що суд не мав права приймати позов від компаній Хорошковського, бо «їхні права не порушувались»: за законом переваги в конкурсі мають канали, які виробляють власні новини та публіцистичні програми, — а канали Хорошковського «нічого подібного не роблять».

Княжицький констатує, що якщо суд 16 серпня 2010 року ухвалить рішення «під тиском Хорошковського — в чому ми, на жаль, майже не сумніваємось», ТВі доведеться вимкнути більше десятка передавачів по всій країні і будуть порушені права журналістів.

«В наш канал уже вкладені значні іноземні інвестиції, і незаконне позбавлення телеканалу „ТВі“ ліцензії спричинить за собою позови в міжнародні суди», — додає він.

Княжицький також натякає, що через дії Хорошковського Янукович ризикує очорнити свою репутацію, «незаслужено стати відомим європейським диктатором» і потрапити в повну залежність від його «каналів, спецслужб, судів».

 

Читайте також:

Нащадки генерала Пукача стежать за директором ТВі Миколою Княжицьким. Відео

Міліція кришує незаконне стеження за журналістами телеканалу ТВі

Колектив ТВі звернувся за захистом до Гіларі Клінтон

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-08-2010 14:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100