27.04.2024 19:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Проїзд у метро вже коштує 2 гривні

proizd u metro1У понеділок зранку вартість проїзного квитка на метро становить 2 гривні.

Про це повідомляє кореспондент «Українська правда. Київ».

На касах метро висять оголошення про підвищення вартості проїзду з 6 вересня згідно з розпорядженням КМДА від 5 серпня.

Також в оголошенні зазначається, що чинними залишаються придбані раніше проїзні квитки (вартість проїзду незмінна), а також жетони блакитного кольору.

На розмінних апаратах також висять оголошення про зміну вартості проїзду. Вони так само приймають 2 гривні і 10 гривень, але не видають здачі.

В обігу метрополітену не відбулося зміни жетонів — так само діють сині.

Як пише «Хрещатик», рішення про введення тарифу в дію було ухвалено після завершення детального вивчення ситуації, зокрема прибутковості і проблемних фінансових питань КП «Київський метрополітен».

«Розпорядження про зміну тарифу на проїзд у Київському метрополітені підписане на виконання рішення Окружного адміністративного суду», — поінформував заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

«Своєю постановою суд задовольнив позов КП „Київський метрополітен“ щодо необхідності відновлення тарифів», — додав він.

Таким чином з 6 вересня КП «Київський метрополітен» виконує розпорядження Київської міської державної адміністрації від 5 серпня цього року (№ 569) «Про унесення змін до Тарифів на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті — метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху», згідно з яким встановлюється тариф на 1 поїздку в метрополітені 2 грн.

За словами прес-секретаря Київського метрополітену Надії Шумак, сині жетони буде замінено на зелені, крупніші за розміром.

Новий тариф 2 грн. встановлено як при купівлі одного жетона, так і при запису однієї поїздки на безконтактну картку.

Водночас вартість проїзних квитків на місяць на проїзд у метрополітені, що становить 95 грн, і вартість пільгових проїзних на місяць для студентів, яка наразі 48 грн, не змінюється. Так само лишається незмінною вартість проїзних на метро-тролейбус, метро-автобус і метро-трамвай.

Як відомо, раніше в.о. голови КМДА Олександр Попов офіційно заявляв, що метрополітен подорожчає.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-09-2010 9:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100