1.05.2024 23:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прецедент: за показ фільмів «Пила» і «Хостел» порушено кримінальну справу

Hostel17 грудня 2010 року, прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу проти директора мережі кінотеатрів і кіномеханіка одного з районів Чернівецької області за підозрою в розповсюдження кіно-і відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості.

Як повідомила Генеральна прокуратура, правоохоронці встановили, що вказані особи всупереч вимогам чинного законодавства демонстрували в кінотеатрі районного центру без прокатних посвідчень попередньо скачаний з інтернету відеофільм, який, згідно з висновком експертної комісії з питань публічного демонстрування та розповсюдження кіно-і відеофільмів Міністерства культури і туризму та Національного експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, заборонений для поширення і демонстрації на території України.

Крім цього, зазначені особи без обмеження глядацької аудиторії на сеансах о 19:00 демонстрували два відеофільми, які, за висновками вказаної експертної комісії, дозволені до показу на вечірніх сеансах після 21:00 і тільки аудиторії, яка вже досягла 21 року.

Представник прокуратури Чернівецької області повідомив, що в цих кінотеатрах демонструвалися фільми виробництва США Пила-5, Пила-6, а також Хостел.

Справу порушено за статтею 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження товарів, що пропагують культ насильства і жорстокості) Кримінального кодексу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2010 13:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100