20.04.2024 02:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У журналістки Олени Білозерської міліція відібрала фото- , відеотехнику та компьютер

Bilozerska Olena2Київська міліція розслідує справу про підпалу громадської приймальні Партії Регіонів вночі 1 січня 2011 року.

У рамках цієї справи і було проведено обшук у квартирі Олени Білозерської.

«У ході слідства встановлено, що до розповсюдження відеозйомки підпалу мережею Інтернет може бути причетною саме цей блогер», — заявили у міліції 12 січня.

«Для перевірки цієї інформації судом було санкціоновано обшук у помешканні зазначеної громадянки. Вилучено засоби, за допомогою яких могла бути вчинена зазначена операція, а саме — комп’ютерну техніку та інші носії цифрової інформації. Їх направлено для проведення експертного дослідження. Триває слідство», — йдеться в повідомленні.

Як відомо, в офіс Партії регіонів на новорічні свята кинули пляшку з запальною сумішшю.

"У журналістки було вилучено всю оргтехніку, фото- , відео- , аудіоапаратуру, мобільні телефони. Слідчий зазначив, що він не збирається віддавати техніку, її буде доправлено в міліцію, де з нею «будуть розбиратися», — зазначив адвокат Білозерської Сидір Кізін.

На його думку, такі дії міліції суперечать закону про державний захист ЗМІ, згідно з яким вилучати техніку, яку журналіст використовує для виконання своїх професійних обов’язків, заборонено.

«Ми готуємо скаргу на дії слідчого», — сказав Кізін.

Білозерська є відомим журналістом, бере участь майже в усіх громадських акціях, про що пише у своєму блозі.

Водночас Київська незалежна медіа-профспілка заявляє про порушення закону при обшуку журналістки і блогера Олени Білозерської.

За словами членів КНМП, суддя Печерського районного суду Вікторія Гаркава, яка дала санкцію на обшук журналістки, порушила 17 статтю закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».

Згідно з законом, службова діяльність журналіста не може бути підставою, зокрема, для вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів та технічних засобів, якими він користується у своїй роботі.

«Таке рішення (суду) викликає питання щодо професійної кваліфікації судді», — сказано у заяві.

Крім того, на думку КНМП, міліція, яка вилучила у журналістки апаратуру, «муситиме відповісти за свої дії».

Профспілка пропонує міліції «шукати злодіїв серед порушників закону, а не серед журналістів».

За словами членів КНМП, працівники Печерського райвідділу міліції не вперше задіяні у протиправних діях проти журналістів.

«У жовтні 2008 року міліціонери цього райвідділу мовчки спостерігали за тим, як на вулиці Первомайського в Києві охоронці однієї з фірм побили трьох журналістів, а одному з них зламали руку. Невтручання у конфлікт є порушенням закону. Попри всі вимоги КНМП покарати винних, керівництво прокуратури і міліції не відреагувало на них належним чином», — сказано у заяві.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-01-2011 16:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100