9.05.2024 02:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тризубівця судили в Запоріжжі, незаконно позбавивши права на захист

Trizub219 січня 2011 року запорізька міліція обманним шляхом не допустила адвоката до затриманого «тризубівця» Пилипа Тарана – сина керівника Центрального проводу ВО «Тризуб».

Працівники міліції спочатку відмовилися називати адвокатові Володимиру Прудовському конкретний час і дату судового засідання, де буде вирішуватися питання про санкцію на продовження терміну перебування під вартою.

Потім начальник слідчого управління Запорізького міськуправління МВС Олег Кравченко вдався до прямої брехні, повідомивши, що підзахисний Таран відмовився від послуг Прудовського і відтепер його інтереси буде захищати київська адвокатська компанія. Як вдалося встановити журналістам, ця компанія поки що не має договорів на захист запорізьких затриманих, і взагалі жоден із її адвокатів на той час не перебував у Запоріжжі.

Під покровом міліцейського обману затриманого доправили до суду та за відсутності адвоката пред’явили обвинувачення і арештували на строк до двох місяців. Попри те, що справу передано до слідчого управління міського УВС і за нормами її мав роглядати суд Ленінського району, де знаходиться управління, слухання відбулося в Жовтневому районному суді. Арешт на два місяці в Запорізькому ізоляторі присудили також Едуарду Андрющенку та іншим затриманим «тризубівцям».

 

Читайте також:

В Запорожье взорвали памятник Сталину: задержали двух свободовцев

Запорізькі тягнибоківці вимагають покарати ментів за незаконний арешт

За Сталіна на Західній Україні арештовують тризубівців

Заарештованим тризубівцям менти підкинули зброю

Новини про незаконно арештованих тризубівців

Пойманным «за Сталина» «тризубовцам» уже шьют убийства днепропетровских рейдеров

Тризубівців тримають під вартою у Запоріжжі

Братья Капрановы стали «тризубовцами»

17 січня міліція затримала ще двох тризубівців

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2011 11:36 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Євген

    Ну, констатували про порушення і що далі? Треба проводити термінові дії. Має бути відповідальність за беззаконня. Правозахисників лише там багато, де пахне «баблом».

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100