20.04.2024 17:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Донецьку звільнено журналістку Олену Довженко, яка розповіла як у дитбудинку вмирають від голоду

Правозахисному центру «Поступ» стало відомо, що Олену Довженко, кореспондентку відділу «Політика» газети «Життя»,  яка належить донецькій облдержадміністрації та облраді, було звільнено з роботи одразу після виходу її публікації «У дитбудинку вмирають від голоду», у який йшлося про зловживання адміністрації Торезького інтернату для дітей-інвалідів. За отриманою інформацією звільнення безпосередньо пов’язано з виходом матеріалу, повідомляє sprotiv.org.

Про намагання донецьких посадовців приховати проблему свідчить і те, що матеріал Олени Довженко одразу ж був знятий з сайту газети «Життя» (фотокопію статті наведено нижче).

v detdome1

Поки що нам не вдалося отримати коментарів ані від самої Олени, ані від редакції газети «Життя» (у редакції підтвердили факт звільнення, але не змогли прокоментувати його причин).  

В разі підтвердження інформації про підставу звільнення, можна буде констатувати, що редакція та власник газети грубо порушив стандарти свободи вираження поглядів, статтю 34 Конституції України та частину 2 статті 171 Кримінального Кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналіста («переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків або за критику»). Правозахисний центр «Поступ» звернувся до прокуратури Донецької області з вимогою перевірити вказану інформацію і вжити необхідних заходів реагування.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-02-2011 15:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100