28.03.2024 13:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Усунуто з посади головного редактора УНІАН Олександра Харченка

У інформагентстві УНІАН усунули з посади головного редактора Олександра Харченка і перевели його на посаду головного редактора веб-сайту агенції.

Про це повідомляє УНІАН.

Новим шеф-редактором призначено Михайла Ганницького. Рішення про кадрові перестановки прийняв призначений у березні гендиректор Вадим Осадчий.

При цьому, як у своєму Facebook написала співробітниця агентства Лана Самохвалова, гендиректор намагався умовити його залишити посади «по-хорошому».

"Після 18.00 призначений у березні генеральний директор ТОВ «Агентство УНІАН» Вадим Осадчий запропонував йому «піти по-хорошому», отримавши матеріальну компенсацію. Коли Харченко не погодився, його було ознайомлено із наказом «про переміщення Харченка О. О. в інший структурний підрозділ», — написала Самохвалова.

За її словами, переміщення відбулося «у зв'язку із необхідністю вдосконалення системи подачі матеріалів для публікації на веб-сайті, підвищення якості роботи редакторів сайту, покращення інформативності та грамотності матеріалів, що публікуються».

У середу зранку на планерці Осадчий повідомив керівникам підрозділів про зміни в структурі агентства і представив нового шеф-редактора агентства Михайла Ганницького, який був призначений заступником Харченка у грудні минулого року.

«На зауваження представника профспілкового осередку НМПУ про те, що такі дії суперечать законодавству, генеральний директор заперечив і сказав, що це не звільнення, а переміщення, передбачене КЗпП», — пише Самохвалова.

«На запитання про причини усунення Харченка з посади Осадчий відповів: „Особисті“», — додала вона.

У свою чергу сам Харченко заявив, що «категорично не згоден з наказом, який є незаконним, оскільки така зміна посади аж ніяк не є „переміщенням“, і буде оскаржувати його в суді та органах прокуратури,яка має стежити за порушенням трудових прав».

«Олександр Харченко вважає це продовженням політики знищення незалежних ЗМІ в Україні, як це було зроблено з „Газетой по-киевски“, телеканалом „СІТІ“ та іншими ЗМІ», — написала Самохвалова.

Як відомо, новий головред Ганницький до призначення в УНІАН працював у ТСН, а раніше тривалий час працював у газеті «Сегодня».

Осадчий був призначений гендиректором УНІАН у лютому цього року і залишається керівником департаменту інтернет-проектів групи «1+1». Раніше він працював в інтернет-виданні «Обозреватель».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-05-2012 17:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100