25.04.2024 14:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергій Воропаєв звільнився з УНІАН

Власний кореспондент УНІАН у Брюсселі Сергій Воропаєв 4 жовтня 2013 року написав заяву про звільнення з агентства. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“...я прийняв рішення піти з УНІАН. Заяву за власним бажанням відправив ще в п'ятницю ввечері і вже отримав схвалення генерального директора. Прощаючись з агентством, в якому я (зізнатися до свого чималого здивування) відпрацював неповних 10 років, я хочу подякувати всім тим, з ким мені пощастило працювати за цей час”, — написав він.

Воропаєв подякував усім, хто підтримував його протягом місяца, коли його намагалися перевести з корпункту у Брюсселі.

“Окремо хочу подякувати Олександру Ткаченку і нинішньому генеральному директору УНІАН Вадиму Осадчому. Завдяки вам я тепер точно знаю, що хороших людей — набагато більше. За останній місяць мені пощастило почути і прочитати стільки слів підтримки, часом від зовсім незнайомих людей!”, — написа він.

“Ну а для тих, хто все ще вірить, що керівництво агентства пропонувало мені якийсь високий пост, скажу лише одне: гендиректор настільки цінує мене, що навіть не запропонував прилетіти за трудовою — попросив тільки прислати заяву про звільнення поштою :)”, — зазначив Воропаєв.

Також він повідомив, що залишається в Брюсселі і продовжуватиме займатися журналістикою.

Нагадаємо, з 1 жовтня інформаційне агентство УНІАН, згідно з прийнятим керівництвом рішенням, відкликає свого кореспондента Сергія Воропаєва з корпункту в Брюсселі. Воропаєв заявив, що дізнався про своє відкликання з інтернету, і гендиректор агентства Вадим Осадчий не повідомив його про таке рішення.

Кореспондент УНІАН в Брюсселі Сергій Воропаєв вважає, що керівництво агентства грубо порушує закон, переводячи його в Київ і не виплачуючи зарплату.

23 вересня Незалежна медіа-профспілка заявила, що керівництво агентства намагається звільнити свого брюсельського кореспондента Сергія Воропаєва за відсутність на роботі в Києві. Ці дії в профспілці пов'язують зі скандальним «переміщенням» редакторів агентства, які раніше виступали проти цензури.

Керівництво агентства заявляє про законність своїх дій і чекає кореспондента в Києві для перевелення на іншу посаду.

28 серпня співробітників інформаційного агентства УНІАН, які раніше заявляли про цензуру керівництва, «перемістити» до іншого відділу. Пізніше вони опублікували фото офісу, в якому їм доведеться працювати.

Комісія з перевірки дотримання трудових прав та умов праці в УНІАН Незалежної медіа-профспілки України констатувала, що адміністрація агентства не створила належні умови праці на підприємстві для “переміщених” редакторів. НМПУ вимагала від адміністрації УНІАН “визнати свій наказ про мереміщення помилковим та незаконним” та повернути журналістів з приміщення на вул. Магнитогорська, 1, на свої попередні робочі місця.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-10-2013 19:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100