20.04.2024 17:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Від Литвина вимагають не переписувати закон про публічну інформацію

mi diti KuchmiУкраїнські правозахисники закликали спікера Володимира Литвина не змінювати закон про доступ до публічної інформації.

Українська Гельсінська спілка з прав людини та Харківська правозахисна група у своєму зверненні заявили, що у Верховній Раді пропонують вилучити норму про вільний доступ до інформації щодо розпорядження бюджетними коштами, а також володіння держмайном.

Як зазначається, розробники змін також пропонують відкласти впровадження закону із 9 травня на наступний рік.

Як зазначив у коментарі «Радіо Свобода» співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, «фактично вносяться зміни, спрямовані на те, щоб зробити умови для органів державної влади, які мають на ці запити відповідати, більш прийнятними».

«Хай би був цей закон таким, яким він є, хай би попрацював хоч рік, щоб якась практика була, а потім вже можна вносити зміни, враховуючи ті суперечності, які неодмінно випливуть», – заявив він.

У свою чергу глава парламентського комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко підтвердив, що комітет отримав пропозиції щодо внесення змін у закон про доступ до публічної інформації.

За словами Шевченка, документ є офіційним і надійшов йому від Литвина.

«Я надіслав відповідь, що ми вважаємо, що закон має почати працювати, і лише після того будемо думати, які необхідні зміни», — сказав він.

«В новому законі говориться дуже чітко, що вся інформація, якою володіє чиновник, повинна бути доступною громадянам, крім дуже специфічних винятків, які описані у законі. От за цю позицію ми повинні стояти залізно», – наголосив Шевченко.

У свою чергу глава парламентського комітету з питань прав людини, депутат від Народної партії Олег Зарубінський заявив, що зміни більше технічні, й ініціював їх не Литвин, а секретаріати різних парламентських комітетів, щоб усунути неточності.

На думку депутата, ухвалений закон занадто відкриває доступ до відомостей про діяльність державних органів України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-05-2011 11:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100