25.04.2024 08:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Обережно, працює пральна машина! Або врятувати Леоніда Кучму

Акція з порятунку Леоніда Кучми триває – на цю справу працює весь медіа-холдинг Віктора Пінчука плюс навіть закордонні «авторитети»

У четвер на каналі СТБ було показано уривки з так званого фільму Кончаловського про убивство Гонгадзе.

До цього вони демонструвалися на ICTV, але той ефір я пропустив, а цей – ні. І не пошкодував – бо давно не бачив такої шаблонної пропаганди.

Головні дійові особи: Юрій Жванія (насправді – Давид Жванія, просто автори не обтяжують себе знанням імен своїх героїв), Борис Березовський, Юрій Фельштинський, Олександр Гольдфарб. Всі четверо – пов'язані між собою особи.

У центрі цього кола – сам Березовський. Вони озвучують версію, що убивство Гонгадзе – спецоперація іноземних спецслужб.

Їм допомагає екс-президент Польщі Олександр Квасьневський. У титрах не повідомляється, що він отримує стабільне фінансування від Пінчука на свій фонд Amicus. Ще адвокати Кучми у фільмі – Дмитро Табачник і політтехнолог-депутат Держдуми Росії Сергій Марков.

Виходить семеро.

Сподіваюся, що цитати Юлії Мостової у фільмі були вирвані з контексту, тому що наведені її слова – це ще голос на підтримку адвокатів Кучми.

З боку Мельниченка – двоє, сам Мельниченко і Мороз.

Ну і апогей цього цирку – сам режисер Кончаловський, який проводить «розслідування», не виходячи з монтажної апаратної.

Мені сподобалося, як Кончаловський знайшов першу ознаку того, що убивство Гонгадзе – це операція спецслужб.

Кончаловський почав стрибати від радощів, коли побачив, що на акцію після зникнення Гонгадзе журналісти вийшли у футболках із зображенням його профілю. Мовляв, це ж треба було профіль намалювати і футболки надрукувати – типова американська технологія!

Бідний режисер не знав, що «логотип» розробив веб-майстер «Української правди» Сергій Корнієнко в програмі CorelDRAW за 20 хвилин.

А сама хода журналістів відбулася через тиждень після зникнення Георгія. І друк однієї такої футболки від сили складає 10 доларів. Звичайно, це вагомий аргумент, що вбивство Гонгадзе – справа рук Америки.

Про рівень «обізнаності» Кончаловського свідчить його здивування перед камерами, що насправді «плівки Мельниченка» – це насправді не плівки коричневого кольору, а цифрові чипи.

Подібного bullshit не доводилося бачити від 2001 року, коли на замовлення Пінчука Чарльз Клоувер зняв фільм «Піар», який також пропагував версію американського сліду в справі Гонгадзе.

Тоді найвагомішим аргументом було те, що один з активістів акції «Україна без Кучми» Володимир Чемерис отримав офіційний грант від США на 10 чи 15 тисяч доларів на свою організацію «Республіка».

Аргументація про революцію ціною 15 тисяч доларів – це круто!

Але ще крутіше – це найняти знаного російського режисера, який буде марити на телекамеру, навіть не розуміючи предмету свого псевдо-розслідування.

 

Сергій Лещенко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-05-2011 17:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100