29.03.2024 16:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

22 травня відбудеться «Парад вишиванок»

Напевно, багато із нас колись уважно придивлялись до дивних сплетінь візерунків на вишиванках наших бабусь і дідусів… Тоді ці візерунки нам здавалися просто красивими квіточками, листячками, ромбиками чи іншими чудернацькими фігурками. Ми й навіть не здогадувались, що оця символіка вишиванки доносить до нас послання від далеких — далеких предків, які вирішили саме таким чином закодувати частину своїх вірувань, поглядів на всесвіт та людське життя оцими маленькими плетивами ниточок на полотні.

За незалежної України вишита сорочка повертає собі нове життя. Зробити внесок у популяризацію цього типу народного одягу серед киян вирішила і молодь міста, проведенням вулицями «Параду вишиванок».

Метою «Параду вишиванок» є показати, що наша вишиванка із своєю загадковою символікою є не тільки старовинною, а й сучасною, що носити її є модно; познайомити учасників із символікою візерунків, із характерними для різних регіонів України типами узорів; зацікавити молодь рідною культурою та навчити любити її.

Місце і час зустрічі:
22 травня 2011 року, 11:00, Золоті Ворота

Програма заходу включає:
— виступ спеціальних гостей
— похід центральними вулицями Києва
— конкурс на найкращу вишиванку
— неофіційна частина (поїздка до музею, або просто прогулянка мальовничими місцями Києва)

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-05-2011 10:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100