23.04.2024 09:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналіста Єгора Соболєва не пустили до Київради

Керівника проекту «Свідомо» Єгора Соболєва не пустили на засідання Київради.

Про це він заявив «Українській правді».

«Мене вранці не пустили не те що висвітлювати сесію Київради, а взагалі у приміщення. Хоча є заздалегідь надіслав заяву точно як вимагає новий закон „Про інформацію“ та показав журналістське посвідчення», — зазначив журналіст.

Втім, охоронець, який назвався «старший по зміні Кравченко», сказав, що Соболєва немає у списках акредитації.

«Так само він відмовився пропустити юриста Інституту масової інформації Романа Головенка, хоча Роман намагався пояснити йому, що за законом засідання органів місцевого самоврядування відкриті для всіх громадян», — зазначив Соболєв.

Охоронець відмовився назвати, яку організацію він представляє і на підставі якого рішення не пускає журналіста та юриста.

Соболєв та Головенко не виключають звернення до суду.

«Я сподіваюся, його не буде. В інтересах Київради та її нового керівництва спростити порядок акредитації журналістів. Цього, повторюся, чітко вимагає закон, де спеціально виписана проста і вичерпна процедура. Ми з Романом та іншими колегами готові у цьому допомогти», — сказав журналіст «Свідомо».

Разом з тим, як повідомив Соболєв Телекритиці, його не пустили через відсутність мокрої печатки на довідці з місця роботи.

Як повідомила у коментарі «Украйнській правді. Київ» прес-секретар секретаря Київради Юлія Чудновець, ця інформація не відповідає дійсності.

«Всі журналісти до нас потрапляють. Ви ж самі це знаєте, бо завжди приходите. Що стосується Соболєва, ми лише попросили, щоб він, бодай, прислав статті, щоб підтвердити, що він дійсно є журналістом. Але він нічого не надіслав. Більше того, почав мені хамити, погрожувати судом», — розповіла брехливу байку Чудновець.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-07-2011 17:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100