20.04.2024 01:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За рішенням судді Кірєєва спецпідрозділ «Грифон» виштовхав з зали суду нардепів Юрія Одарченка та Михайла Волинця

Суддя у «газовій справі» екс-прем'єра Юлії Тимошенко Родіон Кірєєв оголосив перерву в засідання суду для видалення депутата з зали.

Бютівець Юрій Одарченко заявив, що суддя порушує закони. Він аргументував це тим, що обвинувальний висновок зачитують без присутності підсудної та адвокатів. Також він назвав порушенням закону те, що зачитування вироку відбувається при групі прокурорів.

Після цього Кірєєв ухвалив рішення про видалення депутата з зали. Після оголошення перерви представники спецпідрозділу «Грифон» виштовхали з зали депутатів Юрія Одарченка та Михайла Волинця. Спочатку вони попросили депутатів вийти, але після цього десять охоронців взяли депутатів в облогу і силою витіснили з зали суду.

Перед цим він також видалив з зали засідань суду депутата Гарегіна Арутюнова. Суддя Родіон Кірєєв видалив його за порушення ним тиші в приміщенні, коли той щось сказав через перебіг подій у суді. Суддя звернувся до нього з проханням представитися, але той відмовився і вийшов з зали без застосування сили.

Пізніше, коли суддя поставив питання про видалення Тимошенко з зали суду, відбулася словесна перепалки між суддею та депутатом БЮТ Сергієм Сасом.Депутат заявив, що «в залі незаконно знаходиться організована група прокурорів».

У відповідь на це Кірєєв заявив, що депутат порушує тишу в залі. «Особа, яка присутня в залі, якщо я помилюсь, поправте мене, ви чи не входите до комітету з питань, в тому числі моральних якостей народних депутатів?» – спитав Кірєєв. Це викликало сміх у залі. «Ви є першим заступником комітету Верховної ради України і маєте, шановний народний обранець, дотримуватись вимог КПК, законів і не маєте забувати… не порушуйте тиші в залі», — зазначив Кірєєв, намагаючись присоромити депутата.

Суддя Родіон Кірєєв також видалив з зали суду адвоката Олександра Плахотнюка.

Як повідомляє кореспондент «Української правди», адвокат прийшов перед перервою і заявив, що має угоду з Юлією Тимошенко на надання їй правової допомоги.

Він просив долучити його до справи.

Однак Кірєєв зазначив, що Тимошенко не подавала клопотань про залучення захисників. Після цього він постановив видалити Плахотнюка з зали.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-07-2011 13:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100