19.04.2024 02:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За часів Волги у Держфінпослуг була впроваджена система вимагання хабарів

Президент Національної асоціації кредитних спілок України Петро Козинець в ефірі «5 каналу» повідомив, що за часів головування Василя Волги у Держфінпослуг була організована система вимагання хабарів за ліцензії для кредитних спілок,і 40 із 66 спілок які входять до НАКСУ, на роботу яких не було жодних нарікань, і досі не отримали ліцензії.

«Як на мене – це вже переповнена чаша. Тому що починаючи з липня минулого року, можу стверджувати по ринку кредитних спілок – була організована ціла система не пускати, я не говорю про проблемні і корупційні кредитні спілки, я кажу про здорову частину ринку, більше 80%, ну на приклад по нашій асоціації: більше 66 кредитних спілок, у яких закінчився строк ліценції, 40 на сьогоднішній день ліцензії не отримали. З низ 18 кредитних спілок подавали документи від 3 до 10 разів», – заявив Козинець.

За словами Президента НАКСУ відмому пояснювали банальними причинами: в одному документі кома не така, в іншому скорочення не так написане, і так багато разів підряд, аж потім повні діячі за певну суму грошей пропонували свої послуги по допомозі в отриманні ліцензії.

«В одному документі кома не така, в іншому скорочення не так написане, при тому, якщо 7 разів подається документ – це спілки, які не мали жодних зауважень. Але зразу після відмови йде телефонний дзвінок діячів, які за певні кошти готове все організувати. Я не збираюсь приписувати це конкретно Волзі. Але нажаль відмова у видачі ліцензії приймається одноосібно», – повідомив Козинець.

Козинець зазначив, що тіньова ціна даної ліцензії перевищує навіть ту, підвищену у десятки раз, яку планують офіційно ввести.

«Не сама головна проблема – ціна за ліцензію. Так її сьогодні планують підняти в десятки разів, це можна обговорювати, але повірте мені, це підтвердить  весь ринок, що та ціна, неформальна, яка сьогодні, для того, щоб отримати ліцензію перекриваю ту офіційну яку планують ввести», – зазначив Козинець.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-07-2011 16:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100