27.04.2024 02:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Януковича подали до суду за брехню

У Вищий адмінсуд України надійшов позов проти Віктора Януковича в зв'язку з бездіяльністю президента при виконанні своїх передвиборних обіцянок.

Як пише «Дело», суду доведеться оцінювати, чи законний той факт, що досі в Україні не введені податкові канікули для малого бізнесу терміном на 5 років.

Ця ініціатива була озвучена в передвиборчій програмі глави держави ще в 2009—2010 р. Також позивач вимагає знизити ПДВ до 17% з 1 січня 2011 року, податок на прибуток — до 19% з 1 січня 2011 року.

Ці зміни теж містила програма кандидата в президенти Віктора Януковича.

Крім того, нинішній глава держави обіцяв перехід на контрактну армію з 1 січня 2011 року, — про це також зазначено в позові.

Позивач вимагає зобов'язати президента протягом місяця з дня набуття законної сили рішення суду невідкладно внести у Верховну Раду законопроекти про введення податкових канікул і зниження ПДВ, а також про перехід військовослужбовців на контрактну основу.

Як стало відомо «Українській правді», автором позову проти президента є правозахисник із Херсона, помічник-консультант народного депутата Юрія Одарченка — Дмитро Ільченко.

За його словами, позов був поданий з метою з’ясувати, «чи можна в нашій державі домогтися виконання передвиборчих обіцянок політиків, а також для того, щоб дізнатися, яким чином юристи Януковича будуть виправдовувати пряме порушення його передвиборчих обіцянок».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-07-2011 17:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100