25.04.2024 19:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутатам Київради куплять iPad за бюджетні гроші

Столичні чиновники вирішили проблему розтрат коштів — вони пропонують обзавестися планшетами.

Кошти на їх придбання — візьмуть з державного бюджету. Озвучив таку ініціативу лідер фракції Партії регіонів у Київраді — Олексій Омельяненко. Каже, планшети не лише звільнять депутатів від величезних стосів паперів, а й дозволять гарантовано отримувати на електронну адресу документи для засідань.

“Економія на витратних матеріалах. Ось на останній сесії, яка була – там було більше 500 питань. Кожен депутат отримав по 10 кг паперу, і це також значні витрати, кожен рік секретаріат витрачає на це приблизно 800 тисяч гривень”, — каже депутат Київради Олексій Омельяненко.

Опозиційні депутати погоджуються, мовляв, окрім того, що депутати вчасно отримуватимуть документи, звільнені від кропіткої роботи кадри направлять до роботи в сектори, де їх не вистачає.

“Мати всю цю базу в електронному вигляді — дуже важливо, бо це доступ до інформації, окрім того — це можливість збереження інформації роками, бо сьогодні я не можу знайти багато матеріалів, навіть з попередньої сесії. Я думаю, якщо нам вдасться зекономити на тих людях, що будуть тиражувати документи, і люди чи інші люди на цих посадах — будуть більше займатись творенням документів, працюючи в комісіях”, — каже депутат Київради Олександр Бригинець.

Як відомо, в Україні один iPad коштує від 4,5 до 9 тисяч гривень, залежно від конфігурації. У Київраді ж 120 депутатів. Відтак, ініціатива може обійтися міському бюджету від 540 тисяч до більше мільйона гривень. Такої суми вистачило б на скромну комп’ютеризацію більшості столичних шкіл.

“Набагато кориснішою була б ініціатива фракції Партії регіонів в Київраді звернутися до Кабінету міністрів, і до президента повторно, щоб повернули вилучення у 8,25 млрд. грн., які цього року має київський бюджет столичний. І за ці кошти можна було б iPad чи планшетами забезпечити школи. Мені здається чомусь, що практично всі депутати небідні люди і вони самостійно можуть якось вирішити для себе чи iPad, чи iPhone купувати чи інші технічні засоби”, — каже депутат Київради Сергій Мельник.

Якщо ініціатива таки отримає схвалення більшості — з новенькими дівайсами депутати красуватимуться на засіданнях вже з нового року. Як сподіваються ініціатори, ті, хто вже має планшети, відмовляться від пропозиції. А решта обиратиме економваріанти, повідомляє 24tv.ua.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-07-2011 21:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100