28.03.2024 23:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Затриманий після акції на День незалежності бютівець розповів, як провів три дні у СІЗО

Мирослав Набиль три дні сидів у СІЗО за те, що побився на День незалежності з міліціонерами, повідомляє «Газета.ua».

В камері, де сиділи троє ув'язнених, він розказував про події на Майдані.

«Мене серед ночі привели, як побачив співкамерників, то думав, що вони поки сплю, подушкою придушать. Але вони виявилися нормальними людьми. Сказали мені виспатися. А зранку розпитували, за що посадили. Я їм розказував про Майдан, що покинув роботу в Росії, і живу в наметовому містечку на Хрещатику. Політики не торкалися, вони мені зразу сказали, що підтримують Партію регіонів, тому краще не сперечатися», — сказав мітингувальник.

У камері Мирослава навчили ховати сірники у щілинах.

«Тримати сірники можна, але їх завжди не вистачає. Тому їх ховають у щілинах підлоги. Це називається пацанячий подгон. Коли тобі на халяву щось дістається під попередників. Раз на тиждень всіх мешканців переводять в інші камери. Мабуть, це для того, щоб підземні ходи не копали. Хлопці в камері розказували, що першим ділом у новій камері шукають заначки — сірники, цигарки. Це такий собі „привіт“ від попередників», — розповів він.

У перший день після камери Мирослав пішов ночувати до свого друга, який підтримує Партію регіонів.

Як повідомлялося раніше, учасника сутички в День Незалежності 33-річного Набиля затримали 26 серпня на перехресті столичних вул. Пушкінської та Богдана Хмельницького. Порушили кримінальну справу за статтею 296 частина ІІІ Кримінального кодексу — хуліганство, грубе порушення громадського порядку, опір представникам влади.

На фото Reuters Мирослав Набиль 24 серпня 2011 року

 

«На мене йшли п'ятеро міліціонерів у цивільному — двоє спереду і ще троє ззаду. Мене довго не могли впіймати», — розповідав про затримання Набиль.

Ще раніше, 5 липня 2011 року Набиль кинувся під машину, яка везла екс-прем'єра Юлію Тимошенко з Печерського суду до Лук'янівського СІЗО. Після цього він розповів, що Олександр Турчинов пообіцяв клопотати, аби йому дали Героя України, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-09-2011 23:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100