29.03.2024 13:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На батьків дітей, які протестують проти ліквідації україномовних шкіл у Макіївці, вже натравили МВС та СБУ

Макіївський міська рада звернулася до управління внутрішніх справ, прокуратури та СБУ з інформацією про батьків, які не бажають покидати закриваються владою загальноосвітні школи з українською мовою навчання № № 3, 27 і 100.

Як повідомив кореспонденту «Остров» заступник міського голови Макіївки Володимир Полянський, це викликано необхідністю запобігти порушенню правопорядку в результаті конфлікту влади з батьками через оптимізацію шкіл.

«Так, як налаштовані наші батьки і представники «Фронту змін» і «Просвіти», то, щоб ні в якому разі не було жодних конфліктів, а все було в рамках чинного законодавства, ми звернулися в міліцію, – зазначив В. Полянський. – Я інформував і прокуратуру, і СБУ, і управління внутрішніх справ про те, хто 31 вересня не подали свої заяви до запропоновані школи. Представники правоохоронних органів діють у відповідності зі своїм законом, – запевнив чиновник. – Якщо вони бачать, що ситуація може вийти з-під контролю, що батьки можуть перекрити дорогу, керівники правоохоронних органів визначають, яка кількість міліціонерів задіяти ».

За словами макіївських батьків, з десяток міліціонерів чергує біля шкіл навіть вночі. При цьому з непокірними мамами і татами, яка відмовляється подавати документи школярів в запропоновані навчальні заклади, ведуть роз’яснювальні бесіди.

«Ми попередили батьків, що відповідно до ст. 184 Сімейного кодексу України, вони зобов’язані визначити дитини до навчального закладу, – підтвердив заступник мера Макіївки В. Полянський. Чиновник також зазначив, що у випадку, якщо батьки не змінять своєї позиції, їх будуть продовжувати переконувати.

«Працівники служб у справах дітей будуть зустрічатися з кожним батьком індивідуально. Потім до батьків підуть педагоги шкіл, на території яких діти не приступили до занять, і будуть роз’яснювати, що батьки порушують права дитини на освіту », – заявив В. Полянський.

Він також вважає, що відстоювати свою позицію в судах необхідно, влаштувавши дітей до чинних школи, оскільки ліквідуються вже не можуть повноцінно виконувати свою функцію.

«У школі немає ні педагогічного колективу, ні матеріально-технічної бази, тому що все вивезено. Якщо суд прийме рішення відновити роботу ліквідованих шкіл, тоді батьки спокійно переведуть в них своїх дітей », – запевнив В. Полянський.

Нагадаємо, 25 березня 2011 року депутати міської ради Макіївки прийняли рішення про ліквідацію 4 загальноосвітні шкіл – № № 3, 27, 94 і 100. Закриття трьох з них протягом 5 місяців оскаржується в судах. 29 серпня Донецький апеляційний адміністративний суд виніс рішення на користь міської ради, підтримавши ліквідацію шкіл, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-09-2011 21:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100