25.04.2024 08:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кремль почав шантажувати Україну

Росія допускає розірвання харківських угод у випадку звернення України до суду для перегляду газових контрактів.

Про це журналістам заявив радник посольства Росії в Україні, керівник групи економічної політики Олексій Урін.

За його словами, звернення до суду України з цього питання може мати дуже серйозні наслідки. Також він висловив сумніви в тому, що Україна досягне успіхів у перегляді контрактів.

«Але негативні наслідки можливі. Можуть бути розірвані харківські угоди й загублена знижка на газ», — сказав він.

Урін також додав, що знижка, яку одержує Україна за результатами угод, дозволяє їй заощаджувати до 4 млрд доларів щорічно, передають Українські новини.

Як повідомлялося, раніше президент Віктор Янукович заявив про фактичну готовність матеріалів для подачі до суду по газових контрактах з Росією.

За його словами, зараз Україна переплачує 200 доларів за кожну тисячу куб м газу, а це, як зазначив президент, 5-6 млрд доларів на рік.

Справедливою ціною на газ для України Янукович вважає ціну на газ для Німеччини мінус 70 доларів транзитного тарифу від кордону Росії до Німеччини й ще мінус 100 доларів на тис. куб. м відповідно до харківських угод.

У квітні 2010 року в Харкові влада України й Росії домовилася продовжити перебування Чорноморського флоту Росії в Україні до 2042 року й прив'язати ціну оренди за його розташування до ціни на газ, повідомляє «Спротив».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2011 21:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100