20.04.2024 18:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Татарінов відхилив важливе клопотання адвоката «тризубівців»

У справі щодо обезголовлення Сталіна не будуть проводитися бухгалтерсько-документальна ревізія та архітектурно-будівельна експертиза, повідомляє «Спротив».

27 вересня 2011 року під час чергового засідання по обвинуваченню дев’ятьох «тризубівців» суддя відмовив у задоволенні відповідного клопотання адвоката.

Захисник Олексія Зануди адвокат Володимир Санжаревський заявив клопотання, сподіваючись, що в ході ревізії та експертизи буде з’ясовано низку обставин, котрі вкажуть на розмір реальних збитків, завданих пошкодженням скульптури Сталіна. Адвокат наголосив, що в подібних справах, коли обвинувачення ґрунтується на завданих в особливо великих розмірах збитках, закон вимагає проведення експертизи.

Суддя Жовтневого райсуду Запоріжжя Віктор Татарінов відхилив клопотання, аргументувавши, що питання, винесені на експертизу і ревізію, виходять за рамки обвинувачення.

Володимир Санжаревський вважає, що таке рішення суду свідчить про тенденційність і упередженість процесу: «Заявлені клопотання захисту дуже важливі, бо цього вимагає закон. Але суд проігнорував ці моменти і вважає, що не потрібно проводити експертизи і визначати реальну суму. Думаю, що в тенденційному порядку буде справа рухатись до завершення – до обвинувального вироку, який наперед, з точки зору захисту, буде неправосудним і неправомірним».

Наступне засідання суду над «тризубівцями» відбудеться 4 жовтня. Це найкоротша перерва у слуханні за останні кілька місяців.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-09-2011 23:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100