29.03.2024 11:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ цікавиться журналістами, які проходять практику на «Німецькій хвилі»

Служба безпеки України проводить співбесіди з журналістами, які практикуються на «Німецькій хвилі». Про це пише Катерина Каплюк  на «Українській правді».

У матеріалі пані Каплюк йдеться про те, що з нею та її колегами спілкувався співробітник  СБУ Владислав. Прізвище вона не розголошує.

«Він запропонував зустрітись в якомусь кафе та поговорити про поїздку закордон. — Це не пов'язано з журналістською діяльністю. Це не допит, а просто розмова, — так він обґрунтував своє бажання поговорити за межами будівлі Служби безпеки, — зауважується у матеріалі, — Владислав розповів: СБУ цікавиться не всіма українцями, які виїжджають за кордон, а тими, які перебувають там тривалий час чи виїжджають на стажування. Зокрема, особливий інтерес викликають люди, які практикувались на «Німецькій хвилі» та в Бундестазі».

За її словами, позиція представника СБУ полягала в тому, що хоч і не кожен журналіст чи держслужбовець, який пройшов практику в цих компаніях та установах, може бути завербований, «але перевірити його варто».

«Українська правда» пише, що дізналась про чотири аналогічні випадки. Видання наголошує, що звернулось за коментарем до СБУ. «Спочатку прес-секретар Марина Остапенко також запросила кореспондента «Української правди» на зустріч. Вона запевняла, що дізнається, в якому саме відділі працює даний співробітник, і одразу ж повідомить про це. «Думаю, що це наш (співробітник). Але хто саме і з якого відділу — ще з'ясовуємо», — прокоментувала прес-секретар СБУ, — пише УП. — Коли ж ми знову поцікавились долею співробітника, виявилось, що його... не можуть знайти. Не допомогли ні його ім'я та прізвище, ні номер телефону.« Якщо ми не можемо його знайти, то і коментувати тут нічого», — заявила Остапенко».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-10-2011 10:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100