25.04.2024 02:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення також проти законопроекту про мораль

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вважає, що законопроект № 7132 «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» «є кроком назад». Про це Нацрада повідомляє в офіційній заяві, повідомляє «Спротив».

«Національна рада переконана, що правила та санкції зазначеного проекту закону, аналогів якому, до речі, не існує в жодній європейській країні, йдуть урозріз із практикою законотворення демократичних країн, і можуть призвести до проявів цензури в українському медійному просторі. На цьому, зокрема, наголошують і впливові міжнародні організації, що стурбовані прийняттям цього законопроекту», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Нацрада застерігає проти створення органу, якому буде надано право без рішення суду протягом доби вживати заходів щодо обмеження вільного доступу до електронних інформаційних ресурсів.

На думку Нацради, надання новоствореному спеціалізованому органові додаткових повноважень, що дублюють або перевищують повноваження правоохоронних органів та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, не лише суперечить основним засадам адміністративної реформи, проголошеної президентом України, а й потребує значних бюджетних коштів, що так само виглядає нелогічно.

Нагадаємо, що проти законопроекту виступили український рух «Стоп цензурі!» та Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, «Репортери без кордонів». На їхню думку, у разі ухвалення закону в Україні може з’явитись надзвичайно сильний інструмент цензури.

Нагадаємо, законопроект № 7132, який пропонує зміни до закону «Про захист суспільної моралі», було ухвалено в першому читанні 18 жовтня 2011 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-10-2011 16:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100