25.04.2024 09:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Дарка Чепак: «Грузите апельсины бочками»

Була колись така гумореска у виконанні Аркадія Райкіна, у якій радянський директор, який хотів обдурити своїх партнерів, на їхні листи та запити так і відповідав: «Грузите апельсины бочками».

Згадав цю гумореску, коли прочитав блог Дарки Чепак на «Українській правді». Дарка точно дівчина не дурна – я знайомий з нею особисто. І значно молодша не тільки від героя Аркадія Райкіна, а й від мене. Тому запідозрити її в обмеженості чи старечому маразмі – буде явним перебільшенням.

Якщо б прес-служба Обами керувалася підходами Дарки Чепак у допуску до висвітлення його діяльності, то CNN, рейтинги якої значно нище від найбільших телемереж Америки, або FOX News ніколи б не зняли жодної протокольної з'йомки. Адже розважальні шоу мають вищі рейтинги від аналітичних програм. Деколи канали розраховують на різні цільові аудиторії і різні вікові групи, тому порівнювати їхні загальні рейтинги, як мінімум, некоректно.

Дарка і справді чомусь попросила у нас рейтинги за даними GFK, хоча, як прес-секретар, може сама їх отримувати або регулярно читати на сайтах «Кореспондент», «Телекритика» та «Медіабізнес». Ось, наприклад, на тижні від 31 жовтня до 6 листопада за аудиторією від 18 до 54 років рейтинг моєї програми скаладав 1,51%, рейтинг «Шустер Live» на УТ-1 – 1,1%, програма Євгена Кисельова на «Інтері» набрала 0,98%, «Свобода слова» на ICTV – 0,86% і «Республіка з Анною Безулик» – 0,42%. Натомість за аудиторією 18+, тобто серед пенсіонерів, лідером уже був Савік Шустер з 3,3%, а програма на «ТВі» з показником 1,18% поступилася і Кисельову, і Куликову. Але мовлення нашого каналу розраховане на соціально активних людей, які теж мають право знати, що робить Президент.

Тому посилання на рейтинги – лукавство. Наші журналісти, завдяки сприянню Представництва Європейського Союзу в Україні, потрапили, наприклад, на Самміт у Брюссель, але їх, як і інших українських журналістів, що поїхали туди не за кошт держави, не покликали на вихід Януковича до преси. Ми не просимо у Чепак возити нас за державний кошт. Ми просимо в рівній мірі допускати і журналістів телеканалу «ТВі», і інших українських журналістів на заходи за участю Президента як в Україні, так і закордоном. Платники податків не повинні фінансувати поїздки представників комерційних медіа з Президентом. Натомість всі провідні українські телеканали, друковані медіа, радіостанції та інтернет-видання повинні мати рівний доступ до інформації рпо діяльність офіційних осіб.

А все інше – постсовєтськє тоталітарне лукавство за кошти платників податків і всі журналісти та й суспільство це чудово розуміють.

А взагалі – дивіться сьогодні «ТВі» о 21:00. Буде цікаво!

 

Микола Княжицький, журналіст, генеральний директор телеканалу «ТВі»

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-11-2011 12:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100