28.03.2024 23:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко пообіцяв авторитарному режиму новий Майдан

Екс-президент Віктор Ющенко вбачає в сучасній ситуації передумови для нових акцій спротиву, подібних до «Помаранчевої революції» 2004 року.

У своїй заяві з нагоди Дня Свободи він зазначає, що це – одна з найвизначніших подій в історії нашого народу.

«7 років тому українські громадяни вийшли на захист свого невід’ємного права бути вільними людьми, які самостійно обирають і змінюють владу. Головним автором Помаранчевої революції був Український народ. День Свободи належить мільйонам звичайних людей, які мали особисту мужність виступити проти авторитаризму», — заявляє Ющенко.

За його словами, «важливість нашого українського Дня Свободи не зменшується».

«Сьогодні проти нас, українських громадян, повернулися ті самі виклики, які стали причиною Майдану 2004 року: авторитаризм влади, наступ на права громадян і підприємців, здирництво чиновників, цензурування засобів масової інформації, переслідування політичних опонентів і неприхована підготовка до фальшування виборів», — заявляє Ющенко.

«У День Свободи ми застерігаємо владу, що її можливості не безмежні», — зазначає він.

«Ми звертаємося до кожного українського громадянина, незалежно від походження, віри чи політичних поглядів, відзначити нашу спільну громадянську свободу і стати разом на захист спільних прав», — заявляє Ющенко.

За його словами, «суть Дня Свободи полягає не в спогадах, його суть – це цінності вільного життя, задля якого треба об’єднуватися сьогодні».

«Все залежить від мільйонів українських громадян. Немає жодної влади, яка б зуміла проігнорувати нашу спільну волю жити в демократичній державі», — вважає Ющенко.

«День Свободи дає нам приклад того, як треба діяти», — наголошує він.

Екс-президент вважає, що День Свободи об’єднає державу, бо «помаранчева революція має універсальне значення для всіх українських громадян, незалежно від партійної приналежності і політичних поглядів».

Ющенко також вважає, що вона має «значення світове» як «приклад масштабного громадянського подвигу».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-11-2011 10:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100