26.04.2024 22:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналісти передали Януковичу петицію з вимогою розслідувати вбивства колег

Представники українських та міжнародних журналістських організацій провели мітинг та передали петицію в адміністрацію президента Януковича з вимогою розслідувати вбивства 63 українських журналістів, які були скоєні за 20 років незалежності, повідомляє «Спротив».

«Ми зібралися, щоб висловити рішучий протест проти безкарності за вбивства і напади на журналістів. Сьогодні у нас абсолютно унікальна акція. Вперше за всю історію незалежної України 11 журналістських організацій, серед них і Національна спілка журналістів, і рух „Стоп цензурі“, а також дві міжнародні організації — Міжнародна федерація журналістів і „Репортери без кордонів“ — об'єдналися, щоб зробити спільну атаку на безкарність проти вбивств журналістів. Ми хочемо не просто подати петицію до влади, ми просимо владу відзвітувати про випадки нападів на журналістів: які проведено розслідування, чи були покарані вбивці», — сказала представник «Репортерів без кордонів в Україні» Оксана Романюк.

За її словами, аналогічну петицію представники українських журналістських організацій мають намір відправити до Генеральної прокуратури. Оксана Романюк також закликала усіх журналістів, які стикаються з порушеннями своєї професійної діяльності та з випадками застосування до них сили, не сприймати це як факт своєї особистої біографії, а як напад на журналістику, і зайняти громадянську позицію. Представник «Репортерів без кордонів» закликала журналістів подавати заяви в міліцію та прокуратуру, а не просто повідомляти у пресі про випадки насилля.

Керівник управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско взяв петицію і пообіцяв, що вона буде зареєстрована як інформацій запит в АП, яка, у свою чергу, направить лист до Генпрокуратури з проханням об'єктивно розслідувати вбивства журналістів.

Після мітингу під адміністрацією президента журналісти колоною рушили по вулиці Інститутській через Хрещатик до Національної спілки журналістів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-11-2011 17:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100