19.04.2024 21:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Менти хочуть повісити вбивство фотокореспондента Розвадовського на його друга

Міліція підозрює у вбивстві фотокореспондента Віталія Розвадовського неповнолітнього фотографа.

Про це Українським Новинам повідомив начальник прес-служби Міністерства внутрішніх справ Володимир Поліщук.

При цьому він відмовився назвати ім'я і прізвище підозрюваного, зазначивши лише, що він має відношення до фотосправи.

У той же час, як повідомляє газета «Сегодня», ім'я 17-річного підозрюваного — Ярослав Полушкін. Він є фотографом і учнем покійного Розвадовського.

«Я не знаю світлішої людини і відмовляюся вірити. Ми бачилися у п'ятницю, мали побачитися сьогодні. Ми двічі говорили в неділю про цей нещасливий айфон (вбивство сталося на місці покупки телефону)», — пише у Фейсбуці колега Віталія Олеся Саєнко.

«Якщо він справді поїхав купувати телефон, то він знав, до кого їде. Телефон привіз знайомий, він мені це казав кілька разів. І якби це був Ярослав, він би сказав, я була з ним знайома», — додала вона.

За словами Олесі, друзі (зокрема і Віталій Розвадовський) ввечері йшли в гості до Полушкіна, який знімає квартиру разом з дівчиною в районі будинку за адресою Харківського шосе, 168.

«За словами Ярослава, коли вони йшли вдвох з Віталієм, до них ззаду підійшла компанія з декількох осіб та його (Ярослава) несподівано вдарили ззаду. Зав'язалася бійка», — повідомила Саєнко.

Олеся зазначила, під час бійки нападники застосували холодну зброю.

«Ярослав пробував захищатися, хапав ніж. Але потім йому якимсь чином вдалося втекти», — підкреслила Саєнко.

Вона повідомила, що крім порізів рук в бійці Полушкіну «відбили печінку, і він дістав струс мозку».

«Практично, відразу після того, як він втік, подзвонила його мама, наче відчувала. І Ярослав розповів їй, де знаходиться. Коли батьки під'їхали, то він вже був майже непритомним», — розповіла Олеся.

За її словами, Полушкіна спочатку повезли до лікарні на Червоному хуторі.

«Але там сказали, що у них немає неврологічного відділення та його повезли у ЛШД (Лікарня швидкої допомоги на вулиці Братиславській), де його спочатку помістили в реанімацію, а вже сьогодні перевели у звичайне відділення», — розповіла Саєнко.

За її словами, через те, що на «Ярослава хочуть повісити це вбивство, у нього в палаті знаходиться адвокат».

Окрім того, Саєнко додала, що ніж міліція досі не знайшла.

Підозрюваний зараз перебуває в лікарні швидкої допомоги з пораненнями обох долонь, струсом мозку, великий гематомою на обличчі і відбитої ниркою.

«Ми постійно чергуємо в Лікарні швидкої допомоги, хоча до Ярослава нас не пускають», — розповіла журналістам тітка хлопця Вікторія Полушкіна.

За її словами, стан Ярослава помірної тяжкості, задовільний.

«Він лежить в окремій палаті, де практично постійно перебуває слідчий, і про стан племінника і мого хрещеника ми дізнаємося від нього. Але я хочу офіційно заявити — ні я, ні вся наша родина не вірить в те, що Ярослав міг скоїти вбивство», — додала Вікторія Полушкіна.

Вона також впевнена, що у Ярослава «не було ні намірів, ні мотивів».

«Вони дружили з Віталіком, який знав Ярослава з 12 років. Віталік був вчителем Ярослава, він вчив його фотомистецтву, вони часто бували вдвох, він брав його на зйомки», — сказала Вікторія Полушкіна.

Вікторія підтвердила, що ввечері, який став останнім у житті Віталія, друзі були разом:

«Ярослав з дівчиною знімає квартиру недалеко від будинку, де сталося вбивство. Вони зустрілися з Віталієм, якого я теж добре знала, любила і дружила. Навіть не можу собі уявити, що доведеться його ховати. Але що точно там сталося, я поки не можу говорити через таємницю слідства. Можу сказати, що обидві долоні сильно порізані — він чинив опір, хапаючись за ніж», — підсумувала Полушкіна.

Нагадаємо, 28 листопада ввечері в Києві був убитий фотокореспондент газети «2000» Розвадовський.

За даними слідчих, між журналістом і підозрюваним у скоєнні злочину виник конфлікт на сходовій клітці в одному з будинків на Харківському шосе.

Пізніше заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник розповів міліцейську байку про те, що вбивство фотокореспондента сталося винятково на побутовому ґрунті і ніяк не пов'язане з його професійною діяльністю.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-11-2011 16:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100