20.04.2024 12:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гауляйтер Києва Попов робить власний піар за гроші платників податків

Комунальна газета «Вечірній Київ» в стилі провінційного агітпропу розповіла киянам про звершення команди нинішнього голови КМДА...

Повнокольоровий спецвипуск «Вечірки» «Звіт виконавчої влади» вразив не лише відвертою перенасиченістю фотопортретами Попова (на 16 шпальтах аж 9 його фото), але й величезною кількістю обіцянок і лозунгів, які втілити в життя просто нереально. Але, власне, якщо спецвипуск сподобався замовнику, можна лише уявити, якою за змістом і формою буде його передвиборна кампанія в наступному році.

Журналісти вирішили неупереджено поглянути на звіт столичної влади та замислитися, що з обіцяного їй вдасться виконати, а що – звичайний популізм. «Голова КМДА Олександр Попов зробив для міста за один рік більше, аніж його попередники за п’ять років», — пише «Вечірка». З цим твердженням можна значною мірою погодитися, бо на фоні «молодої команди» Черновецького гарно виглядатиме навіть той, хто хоча б щось зробить для Києва. А Олександр Павлович Попов таки щось зробив. Зокрема, як пише «Вечірка», відновив механізм управління містом. Однак крім цього автори спецвипуску приписали Попову ті події, в яких він був лише заключною ланкою. Як ось відкриття трьох нових станцій метро та запуск реконструйованого швидкісного трамваю. Це нагадало історію, коли під дочасні вибори в Києві в 2008 році піарники Черновецького вирішили, що Леоніду Михайловичу терміново потрібно відкрити якусь станцію метро. Оскільки на той час нічого збудованого не було, оперативно розконсервували станцію «Червоний Хутір», про яку за рік до її відкриття сам мер говорив, що «звірі на метро не їздять» (він мав на увазі, що ця станція розташована в лісі). Як виявилося, під вибори в метро їздять і зайчики, і білочки. Власне, єдиною станцією метро, яку повністю собі в актив може записати Попов, стане «Виставковий центр». Якщо, звичайно, цю станцію здадуть в установлені терміни.

Те ж саме стосується й інших транспортних об’єктів, добудова чи реконструкція яких відбувається в рамках підготовки Києва до фінальної частини футбольної першості Європи. За рахунок державного бюджету, тобто, всієї України. І київська влада до цих об’єктів, вибачте, як приший кобилі хвіст.

Окремо у звіті стоїть ще одне «досягнення» столичної влади – кільцева електричка для бажаючих об’їхати Київ за 50 хвилин і побачити промзони та звалища. Це транспортне диво Попова також нагадало «звершення» Черновецького: міська електричка, яку начебто запустили з житлового масиву Троєщина, а насправді перейменували зупиночну платформу «Городня» в «Троєщину», та річковий трамвай, який за задумом тодішніх транспортників в оточенні «космічного» голови, мав вирішити проблему пробок для мешканців лівобережних масивів Березняки й Русанівка. Насправді ж річковий трамвай виконував лише одну функцію: на ньому Дніпром прогулювалися туристи та пенсіонери, яким ця прогулянка була безкоштовною.

Зараз Попов знову пішов по стопах Леоніда Михайловича, який «успішно» будував метро в бік Троєщини. Після тривалих розмов про те, яким шляхом краще прокладати гілку метро – по проспекту Маяковського чи по вулиці Бальзака – зійшлися на тому, що добудують трамвай в нікуди, колія якого йде вздовж Бальзака, до платформи «Троєщина» (таким чином, «троянцям» доведеться добиратися на роботу трьома видами транспорту – трамваєм, електричкою і метро. І платити за кожен з них. Тобто, їх ще й покарають за те, що живуть так далеко). А де ж обіцяне Поповим метро, запитають мешканці одного із найбільш заселених масивів столиці? Відповідь: воно – будується. Тобто, обіцяти метро на Троєщину – як легке, там і звичайне — Олександр Павлович зможе ще не один раз. Та й взагалі, у столичних можновладців багато обіцянок, які можна використовувати багаторазово. От приміром «розумні світлофори». Згадується, що на цій темі підвищував свій рейтинг ще молодий заступник Черновецького Денис Басс. Вже про нього й забули (у тому числі й правоохоронці), а «розумні світлофори» — безсмертна тема для піару. Як і мости через Дніпро. Добре, що до Євро-2012 планують нарешті здати в експлуатацію так званий «міст Кирпи». Його, знову ж таки, споруджують за кошти держбюджету, але автори агітки приписали і Дарницький міст до заслуг Попова. Гірші справи з Подільсько-Воскресеньским мостом, без якого метро на Троєщину – неможливе. Попов, обіцяє, що цей міст запрацює вже наступного року. Але піарним планам голови КМДА підклав свиню плавучий кран «Захарій», який взяв і впав у Дніпро. Тепер його будуть спочатку піднімати (а на носі зима, мороз), а потім лагодити. У кращому випадку полагодять до весни. То ж з Подільським мостом у піарників Олександра Павловича (які, судячи з елементарних ляпів, і самі з «понаєхавших») якось «невдобно получилось»…

Ще одна така тема – повернення громаді Києва землі і власності, яку роздерибанили, як пише «Вечірка», «гламурні негідники, які грабували киян у перервах між поїздками на фешенебельні курорти». Попов звітує: громаді повернули власності на 30 млрд. гривень. Серед повернутих об’єктів названо «Київміськбуд», «Київводоканал», «Київгаз», гектари землі на Жуковому острові та багато іншого. Проте протягом управління Києвом нинішнім головою КМДА «гламурні негідники» не були притягнуті до відповідальності. Так само спокійно себе почувають і Черновецький, і Довгий, і члени земельної комісії Київради, які вирішували, що і кому із столичної землі віддати, і багато інших великих і дрібних чиновників. Більше того, навіть тих членів команди Черновецького, яких вдалося притиснути, або ж звільняли, як Олексія Євлаха, або ж «шили» справи, що не стосуються їх діяльності при владі, як Дениса Комарницького. При цьому, як писали ЗМІ, свою свободу їм вдалося обміняти або на «злив» інформації на своїх, або на активи.

Можна було б ще довго розповідати що і як у тій газеті не так – і про боротьбу з кіосками, і про сімейну медицину і про «успіхи» у забезпеченні киян житлом. Але, власне, критикувати Попова перед виборами буде кому й без журналістів — проти нього висунуться десятка зо два бажаючих «кермувати» столицею. А невдалі агітки голови КМДА по ньому ж і битимуть. Київ – не провінційний Комсомольськ, яким керував свого часу Попов. Тут виборець цікавиться, а звідки гроші на плани? Сьогодні йде мова, що міський бюджет цього року буде недовиконаний мінімум на 1,5 млрд. грн. Тут варто згадати, що бюджет Києва на цей рік приймався без урахування вилучень в держбюджет. Ці вилучення становили 8 з гаком млрд. грн. У березні президент розпорядився, щоб Кабмін повернув Києву ці гроші. Але на цьому все й закінчилося. Тобто, можна малювати райдужні плани з порожніми кишенями, але це вже не плани, а повітряні замки.

То ж перед тим, як звітуватися, та ще й через пресу, потрібно добре відфільтрувати «звитяги». А ще краще вдячно сказати: «Я б не зміг цього зробити, якби не працьовиті кияни». Бо «Я» — лише остання літера в абетці.

 

Василь Ємельянов, «Комментарии»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-12-2011 10:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100