18.04.2024 21:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Луганську співробітниками міліції побитий правозахисник

20 січня 2012 року близько 16-ї години, був побитий правозахисник, голова молодіжної організації «Феррум», заступник голови громадської організації «Інститут Адвокасі» Іван Жеведь.
Про це журналістам повідомив координатор програм Харківської правозахісної Групи Андрій Диденко.

Зі слів Івана стало відомо, що коли він вийшов з аптеки, два міліціонери зажадали від нього пред’явити документи. Після чого, погрожуючи розправою, без жодних пояснень почали вимагати, щоб він проїхав з ними до Жовтневого районного відділення міліції. Проте машина поїхала не до райвідділку, а на околицю Луганська.

Коли Івана вивезли за місто, представники міліції повідомили, що він є підозрюваним за якоюсь кримінальною справою, і почали розпитувати про проведені ним, в рамках громадської діяльності, акції і погрожувати розправою. Не встигнувши відповісти на запитання, правозахисник отримав 2 удари в печінку і один удар по обличчю, після чого впав.

Після цього один з міліціонерів, можливо, з метою вчинення морального тиску, вистрілив у лежачого на землі активіста. Куля пролетіла в сантиметрі від його ноги, трохи зачепивши одяг.

Далі повідомляється, що співробітники міліції забрали у Івана Жеведя телефон, переглянули номери, кинули телефон на землю і поїхали, залишивши правозахисника одного.

Наостанок вони нецензурно заявили, що якщо активіст і далі буде виступати проти Януковича, його завезуть в штаб «Партії регіонів», де згвалтують.

Правозахисник Іван Жеведь повідомив про інцидент Тетяні Погукай, прес-секретареві УМВС в Луганській області і має намір офіційно звернутися до міліції і прокуратури.

Також він повідомив, що один з міліціонерів, можливо, має прізвище Наумченко.

 

ІА «Поряд з вами»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2012 21:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100