19.03.2024 08:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваковщина. Слончак отримав струс мозку і забій щелепи, потрапив до лікарні швидкої допомоги, його 6 годин тримали у кайданках

Солом’янський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт ексзаступника голови КМДА Володимира Слончака, щодо якого сфабриковану справу в умисному завданні травм поліцейському, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це стало відомо з трансляції засідання суду.

Суддя Максим Вишняк задовольнив клопотання прокуратури, яка просила про цілодобовий домашній арешт, частково.

Слончак має перебувати вдома з 23.00 до 6 години ранку. Термін запобіжного заходу – до 27 червня 2020 року.

На засіданні суду, коли встановлювалась особа підозрюваного, Слончак заявив, що перебуває на посаді заступника голови КМДА Віталія Кличка, оскільки «розпорядження про звільнення не отримав».

Сторона обвинувачення, обгрунтовуючи своє клопотання, повідомила, що в постраждалого поліцейського діагностовано забої обличчя, струс мозку. На думку прокурора, Слончак може ухилятися від слідства та впливати на свідків, які бачили, як чоловік вдарив правоохоронця.

Адвокат назвав підозру та ризики необгрунтованими.

Сторона захисту заявила, що жодна камера не зафіксувала, щоб Слончак ударив поліцейського рукою і головою (як вважає слідство). Адвокат наголошував, що цілодобовий арешт – занадто сувора міра, і особистого зобов’язання достатньо. Оскільки підозрюваний має дбати про двох дітей, які на час карантину проживають за містом (сам Слончак живе у Києві, а зареєстрований у василькові) та «має певний соціальний статус».

Також сторона захисту заявила, що у сутичці саме Слончак отримав струс мозку і забій щелепи, внаслідок чого потрапив до лікарні швидкої допомоги. Слончак також заявив, що при затриманні його «безпідставно 6 годин протримали в кайданках».

Свої нецензурні висловлювання у розмові з правоохоронцями чиновник назвав зайвими емоціями.

У свою чергу в столичній прокуратурі заявили, що оскаржуватимуть це рішення суду.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-04-2020 21:01 | Кількість переглядів 27220 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100