19.04.2024 23:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Фірташ у 2006 році погрожував Україні відключенням газу

Бізнесмен Дмитро Фірташ, якого пов'язують з РосУкрЕнерго (РУЕ), тиснув на український уряд, вимагаючи створення нового газового посередника і погрожував відключенням газу, повідомляє Kyiv Post з посиланням на Wikileaks.

Як пише видання, про це йдеться у депеші американських дипломатів від 30 січня 2006 року, де американський посол описує свою зустріч з тодішнім прем'єр-міністром Юрієм Єхануровим.

Згідно з депешами, Єхануров розповів послу, що зустрічався з Фірташем у січні 2006 року і Фірташ тиснув на нього, вимагаючи створити Укргазенерго, СП між РУЕ і Нафтогазом.

Якщо цього не буде зроблено, Росія перекриє газ Україні, говорив Фірташ Єханурову. Єхануров розповідає послові, що Укргазенерго повинен був продавати дешевий газ з Центральної Азії в Україну.

За словами посла, Єхануров сказав, що він погодився би на створення підприємства, якби РУЕ зробила публічну презентацію, надавши інформацію про себе та свою діяльність в Україні. Ще однією умовою було те, що Укргазенерго могло отримати право продавати газ тільки державі, а не безпосередньо українським споживачам.

Нагадаємо, минулого літа в інтерв'ю російському виданню Forbes Дмитро Фірташ розповів, як йому вдавалося домовлятися про газ з представниками одразу кількох країн і на чому заробляла компанія RosUkrEnergo.

Дані рейтингу Золота сотня журналу Корреспондент говорять про те, що бізнес-імперія українського підприємця Дмитра Фірташа, який посів сьоме місце в рейтингу найбагатших українців, за минулий рік подорожчала на 540%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-01-2012 13:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100