18.04.2024 09:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кучма зробив цинічну заяву щодо замовників вбивства журналіста Гонгадзе

Колишній президент Леонід Кучма наполягає на притягненні до відповідальності замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Факти», яка належить його зятю Віктору Пінчуку.

«Жертвами цього злочину стали не тільки Гонгадзе і його рідні, його жертвою стала й Україна, що поринула в політичну кризу на багато років», — сказав він.

«А реальні організатори не знайдені. Але я хочу, щоб їх притягли до відповідальності. Тому й наполягатиму на необхідності справжнього, глибокого, всеосяжного розслідування», — підкреслив він.

Нагадаємо, що 30 серпня 2011 року колишній голова департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, назвав замовниками вбивства колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, спікера Верховної Ради Володимира Литвина та другого президента Леоніда Кучму. Про це повідомив журналіст Олексій Подольський, який є постраждалим у справі.

«Він чітко назвав, що замовники – Кучма, Литвин і Кравченко. Він сказав, що після того, як він убив Гонгадзе, він мав зустріч, і на цій зустрічі був присутній Литвин, і що його представили Литвину, мовляв, це той, хто вивіз і вбив Гонгадзе. На що Литвин сказав: я знаю», – розповів Олексій Подольський.

«Краченко запевняв Литвина, що він доповів президенту. І Литвин при цьому нібито весь час кивав головою. Пукач також розповів, що Кравченко при ньому дзвонив президентові і доповідав. Коли Пукача запитали про замовника, то він розказував про президента Кучму. Це все є у матеріалах і попередніх показах», – додав Подольський.

Також пересвідчитися у тому, що Кучма є замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе можна з плівок Миколи Мельниченка, котрі чисельні міжнародні та експертиза Генпрокуратури визнали достовірними.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-01-2012 13:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100