19.04.2024 11:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Табачник замінює українську мову інформатикою

Міністр освіти Дмитро Табачник заперечує, що зі шкільної програми зникне дисципліна «Історія України», а цей курс читатиметься в курсі загальної історії. Про це він заявив у коментарі ахметівській газетці «Сегодня».

«Абсолютна брехня! Схрещувати предмети ніхто не буде», — заявив Табачник.

«Річ у тому, що в стандарті записано: гуманітарна складова досягається викладанням наступних предметів — і йде перелік. Це норма стандарту, де через кому записана „Історія України“, „Загальна історія“ і т.д. Але якщо в розділі „Природничі науки“ записана „Біологія“ і „Географія“, „Фізика“ і „Хімія“, це не означає, що біологію з географією та фізику з хімією хтось буде схрещувати!» — заявив він.

Міністр також підкреслив, що Міносвіти поки не має відношення до проекту.

«Це проект, який розробляється групою вчених Національної академії педагогічних наук і потім, після закінчення його підготовки, буде переданий у міністерство й виставлений для обговорення», — пояснив Табачник.

Говорячи про скорочення кількості уроків української мови й літератури, Табачник пояснив, що подібні пропозиції справді будуть розглядатися.

«Не пам'ятаю конкретні цифри, але скорочення можливі, серед іншого вони можуть торкнутися української мови й історії. Робиться це з двох причин», — сказав він. «По-перше, щоб 1 урок на тиждень заощадити для більш поглибленого вивчання інформатики. Друга причина — це плани введення уроків другої іноземної мови», — додав він.

За словами Табачника, у Європі, «куди так хочуть наші доброзичливці, 85% школярів учать дві іноземні мови».

«Для інформатики й другої іноземної мови потрібні додаткові години, але додати 9-10 уроків на тиждень не дозволяють фізіологічні норми. Тому на певні скорочення міністерство, можливо, піде», — сказав він.

На даний момент у 5-7 класах українську мову вчать 3 години на тиждень, у 8-11 класах — 2 години на тиждень. Пропозиція академії — 2 години на тиждень із 5 до 11 класу. Також на 1 урок на тиждень планують скоротити вивчення в 5-9 класах історії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-02-2012 21:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100