23.04.2024 21:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На День Конституції Януковичу принесли «демократію в труні». Відео

12 активістів Партії Народний порядок і ВО «Молодь — надія України» пікетували будівлю адміністрації президента з вимогою не приймати законопроект про порядок організації і проведення мирних заходів.

Учасники пікету прийшли з плакатами «Сергій Льовочкін проти, Партія регіонів за», «Ні — прийнятті тоталітарного законопроекту», «Ні — обмеженню проведення мирних зборів».

Як повідомив журналістам заступник голови політради Партії Народний порядок Вадим Гладчук, вимоги учасників він на початку мітингу передав представникові адміністрації президента.

Гладчук зазначив, що коли Партія регіонів була в опозиції, вона також не підтримувала цей законопроект, проти даного проекту закону був і Сергій Льовочкін.

За словами однієї з учасниць, законопроект №2450 суттєво обмежує права українців на мирні зібрання.

«Ми, громадяни України, не хочемо, щоб нашу країну перетворювали на Білорусь», — сказала вона.

Нагадаємо, численні міжнародні організації заявляють про порушення прав громадян у Білорусі та згортання демократії.

За словами організаторів мітингу, в Україні частішають акції протесту через погіршення рівня життя, а чинна влада намагається позбавити українців права висловлювати протест навіть у мирний спосіб.

«Ніякого покращення ми не бачимо. Навпаки, є погіршення. На протест виходили чорнобильці, афганці, багато інших. Це, звісно, дратує владу, тому вона намагається у будь-який спосіб обмежити права громадян: щоб більше двох не збиралися. У разі порушення — одразу в автозак, потім у міліцію на 15 діб або навіть на якийсь більший термін позбавлення волі», заявив Вадим Гладчук.

Тоталітарний законопроект №2450 був підтриманий Верховною Радою у першому читанні. Очікується, що 2 липня 2012 року на погоджувальній раді його буде запропоновано до винесення на друге читання.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-06-2012 22:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100