28.03.2024 12:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Попов пішов шляхом Черновецького: дорогі годинники та Канни з Лондоном

«Представницькі витрати» київської влади вже склали більше 30 млн. грн., в той час як на капітальний ремонт установ культури в столичному бюджеті передбачено лише 18 млн. грн.

Як стало відомо журналістам, в 2012 році, за рахунок платників податків були придбані подарункові годинники на суму 1,2 млн. грн. Київському годинниковому заводу замовили 1610 годинників на ремені з написом «Від Київського міського голови» та «Від голови Київської міської державної адміністрації». Щодо останнього питань не виникає — це Олександр Попов. Але для чого годинник ще й від міського голови, якого вже немає — загадка. При цьому середня вартість одних подарункових годин склала 749 грн. – майже, як мінімальна місячна пенсія.

Київські чиновники дуже люблять їздити за кордон — природно, за рахунок платників податків. В цьому році особливою популярністю користувалися Лондон і Канни. У британську столицю чиновники відправилися перед Євро-2012 презентувати стенд «Київ туристичний», який потім повезли в Санкт-Петербург (нагадаємо, що англійці Україну в цілому і Київ зокрема практично проігнорували). Обійшовся цей вояж в 147 тис. грн., майже в два рази дорожче заплаченого зі столичної скарбниці, за відрядження в Канни. За 32 тис. євро київські чиновники продемонстрували експозицію на виставці МІПІМ-2012, яка пройшла в Палаці фестивалів, відомому, як місце проведення Каннського кінофестивалю. Площа, орендована КМДА для своєї експозиції, склала 37 квадратних метрів, вартість чотириденної оренди — 847 євро за квадрат, тобто за ціною однокімнатної квартири в Києві.

Тільки на святкування Дня незалежності зі столичної скарбниці виділено 2,5 млн. грн. І це притому, що Попов заявляв, що сцена на Майдані і салют будуть організовані за кошти меценатів. Проте в результаті спонсором виступили київські платники податків — 1,5 млн. бюджетних гривень перерахували ТОВ «Таврійські Ігри». Співвласником цієї фірми є Микола Баграєв, народний депутат, який у березні 2011 року перейшов з фракції БЮТ у фракцію Партії регіонів.

В загальній складності на перераховані вище дорогі заходи Київ витратив понад 30 млн. грн. платників податків. Тим часом в бюджеті цього року на оздоровлення дітей та молоді закладено всього 21 млн. грн. На 3 млн. менше виділили на капітальний ремонт установ культури. Ну а на київські ліфти з міської скарбниці буде витрачено всього 5 млн. грн.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-09-2012 8:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100