24.04.2024 23:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Наклеп» — це суцільне безумство

Законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп є інструментом тиску на засоби масової інформації.

Таку думку озвучив міністр економічного розвитку і торгівлі, власник 5 каналу Петро Порошенко.

«Це суцільне безумство. Кабмін його (цей законопроект) не розглядав. Я вважаю, що це є інструментом тиску на ЗМІ, і для мене, як для громадянина, це категорично неприйнятно. Я вважаю, що політичну відповідальність мають понести автори законопроекту, тому ми сьогодні створюємо проблему для журналістів і не лише», — сказав він.

Порошенко зазначив, що такі законопроекти мають досить негативний вплив на імідж України.

«Люди, які пропонують такі законопроекти, навіть не уявляють, які наслідки ми вже отримуємо», — сказав він, зазначивши, що досягнення з підняття іміджу України після проведення Євро-2012 знищуються такими законодавчими ініціативами.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського «Про внесення змін до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію особи».

У документі пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 «наклеп», згідно з якою передбачається кримінальна відповідальність.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-09-2012 22:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100