19.04.2024 07:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У квартирі журналіста Зозулінського, який викривав Азарова і Януковича, знайшли «жучок». Фото

У приватній квартирі журналіста відділу розслідувань газети «Експрес» Тараса Зозулінського виявлено пристрій для негласного зняття інформації.

Він був зашитий у домашній одяг і знайдений абсолютно випадково, повідомляє видання «Експрес».

Зозулінський переконаний, що негласне проникнення у його квартиру та встановлення пристрою для негласного зняття інформації прямо пов’язане із його професійною діяльністю, зокрема, підготовкою до друку відділом розслідування газети ряду резонансних розслідувань.

Також Зозулінський є автором декількох розслідувань, опублікованих в газеті «Експрес» у грудні, зокрема, щодо причетності родини прем'єра Миколи Азарова до заволодіння активами на кримському узбережжі, оборудок навколо дачі президента у Магарачі, зловживань міліцейського підприємства коштами громадян України.

Висококваліфікований експерт, який здійснив огляд пристрою, підтвердив, що це пристрій для негласного зняття інформації дуже високої якості із автономним джерелом живлення, пише видання.

З огляду на це, Зозулінський, а також редакція газети «Експрес» у неділю написали відповідні заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, прокуратури Львівської області та Управління Служби Безпеки у Львівській області.

Через деякий час Зозулінський повідомив, що отримав телефонний дзвінок від слідчого Галицького райвідділу міліції, який заявив, що до квартири журналіста виїхала оперативна група, яка проводитиме обшук. На запитання, чи є на ці дії санкція суду, працівник міліції заявив, що «санкцію спробуємо взяти, але якщо її не буде, обшук все одно проведемо». При цьому слідчий заявив, що не дозволить бути присутніми при обшуку журналістам та будь-яким «стороннім» особам.

Журналіст припускає, що дивна активність міліції у Святвечір може бути пов'язана з бажанням без зайвих свідків вилучити інші пристрої негласного зняття інформації, які можуть бути у квартир, аби замести сліди.

До квартири Зозулінського вирушила група журналістів газети «Експрес» та відеоператори.

Пізніше видання повідомило, що оперативна група правоохоронців відмовилась від ідеї здійснювати обшук у квартирі журналіста без санкції суду. Натомість йому запропоновано в понеділок о 9.00 з'явитись у місцевий райвідділ міліції на допит. Зозулінський заявив, що обов'язково прийде у міліцію.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-01-2013 12:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100