28.03.2024 18:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Криму заступник Могильова — Бурлаков ініціював кримінальне переслідування журналістів

За заявою першого віце-прем'єр-міністра Криму Павла Бурлакова щодо розповсюдження інтернет-виданням «Аргументи тижня — Крим» конфіденційної інформації про його особу розпочато кримінальне провадження. 17 січня 2013 року, головному редактору видання Заіру Акадирову і журналістці Анні Андрієвській вручені повістки на допит у міліції з приводу справи, відкритої за ст.182 ККУ. Про це «Телекритиці» повідомив Заір Акадиров.

Перший віце- прем'єр-міністр Криму Павло Бурлаков подав у листопаді 2012 року скаргу до прокуратури за фактом розголошення його особистих даних. Підставою для скарги чиновника стала опублікована виданням 1 листопада минулого року стаття «Общежитие как пристанище для крымских VIPов. История Павла Бурлакова», у якій йшлося про реєстрацію чиновника.

Журналісти провели розслідування для встановлення підстав дворазового голосування Бурлакова на дільниці у Криму — на місцевих виборах 2010 року і на парламентських 2012-го.

Майбутній перший віце-прем'єр-міністр прибув до Криму кілька років тому разом з командою нині покійного прем'єр-міністра АРК Василя Джарти. У той час всі члени цієї групи не мали реєстрації в Криму.

Журналісти з'ясували, що Павлу Бурлакову вдалося прописатися у відомчому гуртожитку Пересувної механізованої колони № 6 (ПМК-6). На виборах 28 жовтня 2012 року він проголосував у селищі Комсомольське під Сімферополем на виборчій дільниці № 011117. Оприлюднену виданням інформацію про місце реєстрації Бурлаков розцінив як порушення конфіденційності.

До редакції видання прийшли два працівники Сімферопольскої міліції Олег Єремейчук і Олег Архаров для встановлення осіб головного редактора і автора статті. Міліціонери повідомили про відкриття кримінального провадження, показали доручення на слідчі дії в редакції, але не дозволили зняти з документа копію і дізнатись про номер реєстрації справи в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Наразі журналістам відомо тільки, що справу було зареєстровано 27 листопада 2012 року.

Журналісти відмовилися давати будь-які свідчення без офіційної повістки, через годину міліціонери повернулися с повістками на ім'я головного редактора Заіра Акадирова і журналістки Анни Андрієвської.

На 18 січня їх біло викликано до міліції щодо кримінальної справи, у якій вони фігурують поки що як свідки.

Редакція заявила, що після допитів проведе прес-конференцію, під час якої оприлюднить подробиці кримінальної справи. Наразі журналісти розцінюють порушення кримінальної справи за скаргою Павла Бурлакова як відвертий тиск на видання. Крім того журналісти нагадують, що 2010 року Партія регіонів масово реєструвала в Криму своїх висуванців із Донецької області в місцевих пансіонатах та гуртожитках, про що неодноразово інформували місцеві політики Леонід Грач і Олег Зубков.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2013 15:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://www.facebook.com/ZakharChistyakov Захар Чистяков

    В Крыму решение «вопросов» только силовыми методами уже давно. Фрося Бурлакова иначе не умеет, а Могилеву похер. Вот более ранний пример: pr-z.com.ua/node/6446

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100