26.04.2024 19:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонал Олександр Єдін сплачував за піар Тимошенко?

На сайті «Українська правда» з'явилася стаття Сергія Щербини під назвою "Справи партії Тимошенко. Хто копає під «Батьківщину». В ній йдеться про кримінальну справу проти одного з соратників Юлії Тимошенко Григорія Немирю. Цікаво, що в журналістському розслідуванні знаходиться слід і народного депутата від Кіровоградщини (обраний по виборчому округу №102 центр — м.Знам'янка), члена фракції Партії регіонів Олександра Єдіна.

Зокрема в статті єдеться про наступне:

«Українська правда» спробувала розібратися, що за «офшорки» фігурують у справі Немирі. Адже оплата послуг піарників з офшорних рахунків, де українські можновладці звикли ховати свої статки від українського бюджету, цілком могла мати місце. В фінансових питаннях українські опозиціонери мало чим відрізняються від чинної влади.

У позовній заяві юриста Демченка проти Немирі називалися фірми Helix Assets Limited і Foxdale Business Group Limited з Британських Віргінських островів, Bestmax Limited з Нової Зеландії та San Max Enterprises і Fidfun Consulting Limited з Кіпру, які нібито оплатили рахунки британських піарників.

А от з компаніями Helix Assets Limited і Foxdale Business Group Limited все не так просто.

За даними системи розкриття інформації на фондовому ринку SMIDA, ці фірми є мажоритарними акціонерами сумського ПАТ «Центролит», яке спеціалізується на виробництві відливок з чавуну та сталі.

Разом з цими острівними компаніями, акціонерами «Центролиту» є кіпрська Glomeron Trading Limited, вітчизняне ПрАТ «Iнтер-Контакт» та Олексій Гончаров. Останній одночасно є президентом «Iнтер-Контакту».

Але найцікавіше, що до 1998 року президентом «Інтер-Контакту» був нардеп Олександр Єдін. Того року він вперше обрався до Верховної Ради, і не полишає парламент донині. Але компанію «Інтер-Контакт» і досі пов'язують з його ім'ям.

Зараз Єдін є членом Партії регіонів і партнером сірого кардинала влади Андрія Клюєва. Але 2006 року ця людина обиралася до Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко.

Цей зв'язок наштовхує на низку роздумів. Чи не могло так статися, що послуги британських піарників попросили сплатити по старій дружбі з офшорок колишнього соратника, а гроші потім повернули в якійсь іншій формі?

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-02-2013 22:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100