17.04.2024 01:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Повна й абсолютна дурня!» — Москаль шокований судовим засіданням з відеоконференцією

Норму нового КПК про відеоконференції потрібно скасовувати. Так вважає народний депутат Геннадій Москаль.

Він та ще четверо народних депутатів прибули до Менської колонії №91, звідки заявник Юрій Луценко у режимі відеоконференції брав участь у судовому засіданні, що проходило у Печерському райсуді м. Києва.

Москаля цікавив новий КПК в дії, особливо норма про судове засідання з включенням відеоконференції.

«Повна й абсолютна дурня! По-перше, рівень технічного зв'язку суду й колонії дуже поганий. Постійно пропадало зображення й звук. Уривки фраз адвоката, прокурора, судді неможливо було розібрати. Друге – жодне з письмових клопотань, докази та інші процесуальні документи, що були на руках у Луценка, не можна передати суду. Третє – Луценку не було з ким порадитися (адвокат був у залі суду в Києві), а сам він не є юристом за освітою. Виникали питання, які потрібно обговорити конфіденційно, чи спитати поради в адвоката – це неможливо», — наголосив Москаль, якого цитує прес-служба «Народної самооборони».

За його словами, у депутатів таких повноважень немає.

«Коли Луценко звернувся до мене, щоб прояснити незрозуміле питання, головуючий зразу зробив йому зауваження. Тобто, через цю відеоконференцію не реалізоване конституційне право на захист. Виходить, що людині треба нести подвійні витрати – тримати одного адвоката в суді, а другого біля себе. Тоді як зараз не кожен може собі дозволити навіть одного адвоката», — зазначив нардеп.

«Відеоконференція ставить у неоднакові умови учасників процесу. Норма, що була виписана в старому КПК про обов'язкову особисту участь у судовому засіданні, – більш демократична», — упевнений Москаль.

Він та депутати, що були в колонії, спробують розробити законопроект про скасування відеоконференції й повернення в КПК норми про особисту участь у судовому засіданні.

«Інакше такі вироки будуть скасовуватися Європейським судом із прав людини, що лише поглибить і без того глибоку компрометацію правосуддя й верховенства права в Україні», — резюмував Москаль.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-02-2013 21:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100