20.04.2024 13:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Активістку Раїсу Радченко запроторили до «божевільні» після участі в протестах

У Запоріжжі затримали й примусово помістили в лікарню активістку Раїсу Радченко, яка раніше критикувала міліцейське свавілля й збирала підписи за відставку мера.

Як повідомила її донька Дарина Радченко кореспонденту Сайту міста Запоріжжя, це сталося 11 липня 2013 року в будівлі Ленінського райсуду.

За її словами, 10 липня до них у квартиру «подзвонили 3 людини, представилися міліціонерами й психіатром».

«Вони заявили, що є рішення суду про те, що моя мати має бути госпіталізована на примусове лікування. Вона відмовилася відчиняти, а наступного ранку пішла до Ленінського суд, щоб отримати пояснення. І звідти її не випустили», — заявила Дарина Радченко.

За її словами, у суді її мати скрутили й вона ледь встигла подзвонити й попросити про допомогу.

«У мене дитина 5-ти років інвалід – я її не залишаю саму. Через кілька хвилин були в суді. 2 великих чоловіка у цивільному одязі почали виламувати мені й дитині руки! Один чоловік хотів заступитися – йому одразу пригрозили!», — розповіла Дарина Радченко.

«Нас, фактично, побили – у дитини руки обдерті, у мене синці! Вони фактично викрали мою матір! Ми довгий час не знали, де вона й що з нею! До суду нас не пустили й рішення про лікування не дали!», — заявила вона.

Жінка каже, що на вулиці вже стояли санітари, які на прохання представитися відповіли погрозами – «мовляв, зарубаю!».

Пізніше активістка вийшла на зв'язок зі своєю донькою з лікарні, але буквально на декілька секунд.

«Вона тільки встигла сказати, де вона. Я думаю, що їй почали щось колоти! Потім почався шум, я кілька хвилин кричала „мама-мама!“, але ніхто не відповів. Телефон скоро вимкнувся», — повідомила Радченко-молодша.

«Ми точно не знаємо, які реальні причини її затримання. Вона ніколи не була на обліку в психлікарні. Днями повернулася з Києва, де заявляла про бездіяльність міліції, нещодавно брала участь у акції проти „маршрутного свавілля“, де також критикувала правоохоронців на всю країну», — зазначила Дарина.

Раїса Радченко – учасниця низки громадських організацій, багаторазово критикувала дії влади й міліції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-07-2013 17:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100