28.03.2024 17:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Адвокат Гройсмана доводитиме його невинуватість у сфабрикованій ''порносправі'', через яку помер правозахисник

7 серпня 2013 року о 10:00 у міському суді Вінниці відбудеться засідання у сфабрикованій «порносправі» правозахисника Дмитра Гройсмана, який помер напередодні.

Його однодумці повідомляють, що прокуратура спробує закрити справу у зв'язку зі смертю обвинувачуваного, але адвокат Гройсмана хоче «довести справу Дмитра до кінця».

Восени 2010 року у відношенні вінницького правозахисника порушили кримінальну справу за статтями «Наруга над державними символами України» і «Поширення порнографії».

Гройсману інкримінували «публікацію в його Livejournal зображення статуетки чоловіка з ерегованим фалосом, що лежать на Конституції України (це була ілюстрація до його статті про те, як небезпечні законодавчі ініціативи можуть грубо зневажати конституційні права людини), а також посилання на нецензурний ролик про російських політиків і суспільних діячів Віктора Шендеровича та Едуарда Лімонова», нагадують друзі правозахисника.

За висунутими обвинуваченнями йому загрожувало до 7 років в'язниці.

«Завтра Прокуратура спробує закрити справу у зв'язку зі смертю обвинувачуваного. Але судовий процес дійшов до фінального етапу, пройшла дебатна частина, і завтра мало пролунати фінальне слово Дмитра Гройсмана, і суддя мав оголосити вердикт. У Дмитра є адвокат, які представляє його на суді», — говориться в повідомленні.

Його соратники вважають, що з участю журналістів у представників Гройсмана «буде набагато більше шансів довести справу Дмитра до кінця».

«Сам Дмитро не раз говорив, що справа сфальсифікована, і у відкритий доступ наводилися очевидні факти. Але той факт, що справа взагалі була заведена по такій статті, з такими обвинуваченнями, уже свідчить про те, що це стосується кожного з нас», — говориться в листі.

«Група активістів збирається їхати у Вінницю», — додають його автори й запрошують представників ЗМІ висвітлити хід судового засідання.

Як відомо, 5 серпня правозахисника Дмитра Гройсмана не стало через хворобу серця. Йому був 41 рік. Він був відомий своїми голосними викриттями корумпованих українських суддів, прокурорів і міліціонерів, багато років захищав біженців...

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-08-2013 7:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100